dijous, 15 de maig del 2014

Guy Verhofstadt defensa el dret a decidir i demana "tenir en compte l'opinió expressada pels ciutadans"

El president Mas destaca que “tenim l’oportunitat de donar suport a un amic i a una formació política que ens defensarà i respectarà l’opinió del poble de Catalunya”

El candidat a presidir la Comissió Europea i president del grup liberaldemòcrata al Parlament Europeu, Guy Verhofstadt, ha defensat el dret a decidir dels catalans i ha demanat que la solució al procés democràtic català “tingui en compte l’opinió expressada pels ciutadans d’una manera o altra”. En un acte a la Fundació Catalanista i Demòcrata (Catdem) amb el president Artur Mas i Ramon Tremosa, candidat de CiU a les eleccions europees, Verhofstadt ha afirmat que “la Unió Europea no ha d’intervenir en aquestes qüestions, com han fet Barroso i Juncker” perquè “és una qüestió entre Espanya i Catalunya i espero que puguem progressar amb diàleg”.

Verhofstadt ha remarcat que aquestes eleccions europees no són “unes eleccions banals” i que “per primera vegada tenim un debat transnacional” en el qual “Europa està al bell mig dels debats”. En aquest sentit, i davant les males receptes que ofereixen socialistes i conservadors, ha defensat “una nova onada en la integració europea”, “un nou lideratge per obligar  als estats membres a que actuïn i vagin en la direcció correcta”. Aquesta nova onada consistiria en “el sistema bancari, ja que encara tenim 28 mercats de capital”; “l’energia o el mercat digital”, per exemple. “Aquesta és l’alternativa pels propers 5 anys”, ha continuat, “no és només més deute, com diuen els socialistes,  o disciplina pressupostària, com diuen els conservadors,  el que volem és una primera onada d’integració i una segona, en aquestes competències importants”, ha exposat.

Finalment,  Verhofstadt ha volgut agrair a Ramon Tremosa la tasca realitzada i ha assegurat que “em sento molt afortunat per haver treballat amb ell els darrers cinc anys, era un dels homes forts del comitè d’afers monetaris”.

Constructor d’Europa i amic de Catalunya

En la seva intervenció, el president Mas ha afirmat que Verhofstadt és “un constructor d’Europa i un amic de Catalunya i ens convenen les dues coses”. Mas ha subratllat que davant del moment que viu el país, “és important donar suport als amics perquè ens defensaran millor que els adversaris”. “El poble de Catalunya té l’oportunitat de donar suport a un amic i a una formació política que ens defensarà i respectarà l’opinió del poble de Catalunya”, ha afegit. I és que “només demanem això: Que es respecti l’opinió del poble de Catalunya, lliurement expressada a les urnes que és on s’ha d’expressar l’opinió en temes de màxima transcendència on està en joc el futur de molts catalans”.

És per això que el president Mas ha fet una crida a la participació de cara a les eleccions del 25 de maig: “Si som capaços d’omplir els carrers de gent quan cal donar suport a la causa nacional catalana, ara que tenim l’oportunitat de passar per les urnes per aixecar la nostra veu a Europa, no podem deixar passar l’ocasió”. Mas ha defensat una Europa integrada políticament que es converteixi en un actor important en l’escena internacional. “Ho hem defensat i ho seguim defensant avui que aspirem a tenir més sobirania”, ha afegit. “Volem més sobirania però sabem que una part l’hem de cedir a aquesta UE que ens protegeix i defensa a tots”, ha reblat.

Finalment, Ramon Tremosa ha afirmat que Verhofstadt és “el flagell del Consell” ja que ha exercit com a líder de l’oposició “plantant cara a l’immobilisme dels estats i denunciant que la Comissió Europea ha estat degradada a la secretaria del Consell”. A més, ha assegurat que és “el gran rival dels euroescèptics” i ha subratllat que té una visió clara, plasmada en els seus llibres, de cap on hem d’anar. “El cost de la No Europa, de no tenir una Europa federal, són menys oportunitats, competitivitat que deixem de guanyar i trens que passen de llarg”, ha conclòs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada