dilluns, 12 de maig del 2014

Tremosa: "El meu compromís personal és que en temes de país, CiU voti en bloc al Parlament Europeu"

El candidat de CiU adverteix que les forces desintegradores d’Europa “són les polítiques que fan aigües per tot arreu, com les que aplica el PP a l’Estat espanyol” 

El candidat de CiU a les eleccions europees, Ramon Tremosa, ha garantit avui, en roda de premsa a l’ACN, que Convergència Democràtica i Unió Democràtica votaran sempre el mateix en qüestions de país, tot i que formin part de grups parlamentaris diferents: “El meu compromís personal és que en temes de país, CiU voti en bloc al Parlament Europeu. Garanteixo el mateix percentatge de vot conjunt que als parlaments català i espanyol”.

Tremosa també ha replicat el president espanyol, Mariano Rajoy, que ha alertat avui contra les forces desintegradores que, segons ell, posen en perill la sortida de la crisi: “Les forcesdesintegradores són aquelles que fan aigües per tot arreu, com les que aplica el PP a l’Estat espanyol, que provoquen rècords d’atur i de morositat en el pagament de factures als proveïdors,  i que incompleixen centenars de directives europees”. 

El candidat també ha replicat al PSOE que critiqui “la dreta” i alhora anuncií possibles pactes amb el PP i voti amb els populars contra el dret a decidir: “El PP i el PSOE són els dos partits que no volen canviar res. Convido els votants del PSC, tots els votants catalans, a reflexionar-hi”. Ha advertit també que l’abstenció portarà al manteniment de la situació actual: “més despesa militar i ciment en detriment de les polítiques socials”.

En referència al paral·lelisme entre el procés escocès o el català, Tremosa ha subratllat que Catalunya “també preveu un temps de negociació després de la consulta, tant amb el Govern espanyol com amb Europa”. En aquest sentit, s’ha mostrat convençut que, “si a Escòcia guanya el sí, l’executiu de Cameron convidarà els escocesos a negociar i Europa els instarà a quedar-se a la Unió”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada