dilluns, 5 de maig del 2014

President Mas: "L'aposta de Nissan per Catalunya reforça la indústria, l'exportació, la innovació i la creació de feina"

  • El cap del Govern assegura que inversions com la de l’empresa japonesa “ens donen centralitat productiva i industrial a nivell mundial”
El president, el ministre i l'alcalde, amb els directius de Nissan, a la presentació
 
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat aquest migdia que la decisió de Nissan de produir la nova furgoneta elèctrica e-NV200 a Barcelona permet“reforçar la industria, l’exportació, la modernitat a través de la innovació i de la tecnologia i, en aquest cas, de la sostenibilitat mediambiental” i, sobretot, “assegurar feina per  a la gent d’aquí que la necessita”.
 
En el decurs de l’acte d’inici de la producció d’aquest nou vehicle a la factoria de la Zona Franca, el cap de l’Executiu s’ha mostrat convençut que la fabricació de la nova furgoneta de Nissan respon al fet que Barcelona hagi apostat “per la mobilitat elèctrica” i per “convertir la ciutat en una gran smart city a nivell mundial”. El president  de la Generalitat  ha remarcat que aquest fet la posiciona com a una de les primeres ciutats europees en prioritzar aquest sector, fet que, ha dit, “donarà els seus fruits en la producció de vehicles d’aquestes característiques, dissenyats i fabricats aquí, però pensats per vendre’ls arreu del món”.
 
Pel president de la Generalitat es tracta d’una “aposta de llarg recorregut”, que“ens dóna centralitat productiva i industrial a nivell mundial i també en l’àmbit de la sostenibilitat ambiental”.
 
Artur Mas ha recordat que “Barcelona és una bona marca al món”  i que la decisió de la Nissan per fabricar la nova furgoneta també ha estat condicionada per què aquí té “una bona planta i una bona empresa, gràcies al seu clima de treball, d’innovació, de disseny i de mentalitat comercial”.
 
El cap del Govern ha volgut aprofitar la seva intervenció per agrair als directius de Nissan “haver confiat en Barcelona i Catalunya” a l’hora de decidir fabricar el nou vehicle 100% elèctric.
 
En aquest context, el president ha assegurat que una de les claus per superar la situació de crisi actual és “atraure inversió estrangera” i, en aquest sentit, ha recordat que el programa Invest in Catalonia de la Generalitat l’any passat va atraure 52 inversions importants d’indústries estrangeres a Catalunya que com Nissan van decidir invertir a Catalunya. Així, ha explicat que per països, les més importants van ser les japoneses i alemanyes, seguides de les del Estats Units.
 
Prèviament, el president Mas, acompanyat dels consellers els consellers de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, i d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, el ministre d’Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria; el vicepresident executiu de Nissan Andy Palmer; el vicepresident de Nissan España, Frank Torres; l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, entre d’altres personalitat han fet una visita a la planta de producció.
 
La nova furgoneta elèctrica e-NV200 es fabricarà a la planta de Nissan a la Zona Franca per a la distribució exclusiva a tot el món.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada