dimecres, 14 de maig del 2014

Gambús: "Digui el que digui Juncker, UDC votarà a favor del dret a decidir al Parlament Europeu"

Ramon Tremosa assegura que “PP i PSOE de facto governen en coalició per mantenir el centralisme d’estat” 

Francesc Gambús, número 2 de CiU a les eleccions del 25 de maig, ha defensat la unitat d’acció amb Ramon Tremosa al Parlament Europeu: “Digui el que digui Juncker, Unió Democràtica de Catalunya votarà a favor de la proposta del dret a decidir al Parlament Europeu”,recordant el que ha dit el secretari general de CiU, Josep A. Duran i Lleida, en una piulada a twitter. Ho ha afirmat aquest vespre en un míting a Badalona, juntament amb el cap de llistaRamon Tremosa. Tremosa ha afegit que “PP i PSOE de facto governen en coalició per mantenir el centralisme d’estat”. Amb aquestes paraules, l’eurodiputat ha respost les paraules de l’expresident del Govern espanyol, Felipe González, on advocava per un pacte entre els dos partits per interès general dels espanyols.
El candidat de CiU, que ha estat presentat pel cap de llista de CiU a Badalona, Ferran Falcó, ha exemplificat amb fets aquest pacte entre PP i PSOE: “El 8 d’abril van votar juntament contra el dret a decidir dels catalans, per mantenir i defensar l’statu quo madrileny”. L’eurodiputat ha posat altres exemples més enllà del dret a decidir i que afecten l’economia del dia a dia de Catalunya i els seus ciutadans: “El Govern espanyol manté 23 contractes bilaterals amb governs d’Àfrica, Amèrica i Àsia que impedeixen volar des de l’aeroport del Prat”.
Tremosa ho ha comparat amb la gestió dels principals ports i aeroports d’Europa que es fa de manera “individualitzada amb els ajuntaments, oberta al sector privat i als sindicats”. L’eurodiputat ha concretat que aquest és el model de gestió pel que aposta Europa, i ha citat el cas d’èxit dels principals ports europeus com Rotterdam, Anvers o Hamburg. I ha recordat que l’Estatut ja contempla consorcis de gestió d’infraestructures o una agència tributària. El resultat?“No han fet res”, en clara al·lusió a PP i PSOE.            
Per la seva banda, Francesc Gambús ha remarcat que “el 25 de maig hem d’anar a votar per combatre la inèrcia, perquè hi hagi una bona participació perquè puguem dir que el procés català suma i no resta i està vinculat al procés d’integració europea”.

Falcó: “El PP vol assecar l’Ebre i foradar els Pirineus”
Davant de més de 400 persones, també han intervingut el cap de llista de CiU a Badalona, Ferran Falcó i la també candidata de CiU a les europees, Susanna Rivero. Falcó ha demanat el vot per Ramon Tremosa i Francesc Gambús perquè “el PP vol assecar el riu Ebre i foradar els Pirineus amb el corredor central”. Ferran Falcó també ha criticat el discurs que estan fent el PSOE i el PSC “que ja no poden presumir ni d’Hollande”.
Finalment, Susanna Rivero ha indicat que “la Unió Europea és més que un mercat únic i un conjunt de normatives”. “Cal que sigui una federació d’estats europeus, on el poble català decideixi el seu futur”.   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada