dimarts, 13 de maig del 2014

Tremosa: "És inimaginable una Europa sense Barcelona"

Alcalde Trias: "Necessitem una Europa forta no només per ser un mercat, sinó per reforçar una realitat social potent”

El candidat de CiU a les eleccions europees, Ramon Tremosa, ha protagonitzat avui un col·loqui amb l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, titulat “Barcelona, capital del món”.
Tremosa s’ha referit així a la rellevància que la ciutat té en el context europeu: “És inimaginable una Europa sense Barcelona”. Sobre la capital catalana, el candidat ha destacat, entre altres coses, la seva capacitat acollidora, un model que, per a ell, hauria de ser un exemple a Europa:“La Unió Europea no té una política d’immigració comuna, no té competències per fer una política a nivell federal. Catalunya és una terra de pas, té una llarga tradició d’anar absorbint fluxos migratoris. Hauríem de pensar com exportem el model català de gestió. No acabem de valorar la capacitat que tenim de gestionar la multiculturalitat”.
També ha subratllat la importància de treballar conjuntament amb Europa per garantir el manteniment de l’estat del benestar: “La lluita per les polítiques socials són un element identitari europeu. Europa ha tingut tradicionalment un model de distribució de la riquesa, els estats del benestar han estat molt generosos, a diferència d’altres llocs com els EEUU. En el cas espanyol, es prioritza l’alta velocitat en detriment de les polítiques socials, en canvi a Catalunya es prioritza l’estat del benestar”
L’alcalde Trias, de la seva banda,  també ha incidit en la importància de  treballar per una Europa social: "Necessitem una Europa forta, no només per ser un mercat, sinó per reforçar una realitat social potent. Europa ha destacat sempre pel seu discurs en favor del benestar de la gent. Europa sempre ha estat una aposta ferma pel benestar, i això ha generat orgull i sentiment de pertinença".

Trias ha afirmat que la capital catalana és un actiu que el país ha d’aprofitar: "Barcelona es una ciutat homologable a les grans ciutats d'Europa. Som la capital de Catalunya, i estem al seu servei, al servei del país, del conjunt dels seus pobles i ciutats. I són les grans ciutats europees com Barcelona les que ens acabaran traient de la crisi".

Trias ha afirmat que si Barcelona fos la capital d’un Estat català podria “competir amb més igualtat amb altres ciutats, la gent vol venir a invertir aquí. En tot cas, el que no podem fer és quedar-nos com estem”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada