dijous, 15 de maig del 2014

Tremosa: "La diplomàcia espanyola treballa activament per aïllar el president Mas"

Guy Verhofstadt, candidat de l’ALDE a presidir la Comissió, lamenta la manca de diàleg del govern espanyol i assegura que “l’opinió dels catalans s’ha de tenir en compte”

Ramon Tremosa, candidat de CiU a les eleccions europees, ha agraït el suport del candidat de l’ALDE a presidir la Comissió Europea, Guy Verhofstadt. I ha contrastat la seva visita amb els intents del Govern espanyol per anul·lar les relacions internacionals del Govern de la Generalitat.“La diplomàcia espanyola treballa activament per aïllar el president Mas”“Perquè cap primer ministre europeu el rebi, i perquè cap figura europea visiti Catalunya”, ha reblat. Tremosa ho afirmat aquest vespre a Vic davant de més de 500 persones, amb la presència del mateix Verhofstadt i el número dos de CiU a les elecions europees, Francesc Gambús.     
Guy Verhofstadt, candidat de l’ALDE a presidir la Comissió Europea, ha afirmat aquest vespre des de Vic que “l’opinió dels catalans s’ha de tenir en compte”, en clara referència al procés que viu el país perquè els catalans puguin decidir lliurement el seu futur polític.
Verhofstadt també ha fet referència a la manca de diàleg institucional per part del Govern espanyol i per això ha emplaçat a “la UE a tenir un paper positiu” per desencallar aquesta situació i “encoratgi el diàleg” entre els governs de l’estat i el de la Generalitat. També ha intervingut, el número dos de CiU a les eleccions, Francesc Gambús, qui ha defensat la unitat d’acció amb Ramon Tremosa al Parlament Europeu. “Malgrat el que digui Juncker; jo, personalment, i Unió Democràtica de Catalunya estem pel dret a decidir, al Parlament, al Congrés dels Diputats i al Parlament Europeu”.   

Més europeisme i menys euroescepticisme:            
Ramon Tremosa ha assegurat que Guy Verhosftadt és el candidat més europeista que es presenta a presidir la Comissió Europea. Per això ha apuntat que “Verhofstadt és el principal rival dels euroescèptics i els eurofòbics, perquè creu plenament en Europa”. Verhofstadt ha fet una crida a votar el proper 25 de maig i ha demanat que se li doni suport, per frenar“l’Europa dels socialistes amb més deute i la dels conservadors amb més austeritat” per una banda, i la “dels eurofòbics”, per l’altra.
Si es vol crear ocupació cal avançar en integració europea i no retrocedir com diuen els euroescèptics”, ha apuntat el candidat, tot remarcant la importància de la Unió Europea per tornar a créixer econòmicament. Verhofstadt ha posat d’exemple a Jacques Delors que “va ser capaç de rellançar el mercat intern, enmig d’una crisi als anys 80”.
Catalunya, “amb el present en joc”
Per la seva banda, Francesc Gambús ha recordat l’anunci electoral del Partit Popular. “Diuen que està en joc el nostre futur; a Catalunya estem com estem, amb el present en joc; perquè PP i PSOE ens volen deixar sense futur”.
Ramon Tremosa ha apuntat que “estem sotmesos a un govern ineficient del segle XIX”, i ha comparat la qualitat democràtica del Regne Unit amb Escòcia permetent el referèndum del proper 18 de setembre, amb la d’Espanya que vol impedir que els catalans s’expressin lliurement el proper 9 de novembre.
Finalment, Francesc Gambús ha volgut mostrar la seva solidaritat amb les escolars segrestades a Nigèria i ha mostrat davant de l’auditori de l’Atlàntida de Vic un cartell amb la inscripció “Bring Back our girls”.
Vic, 14 de maig de 2014

Per a més informació:
Premsa CiU / 93 236 31 60

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada