dilluns, 19 de maig del 2014

El Govern denuncia que l'executiu espanyol podria tancar canals de TV3 com a conseqüència d'una nova regulació de l'espai radioelèctric

  • El conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, ha explicat que la decisió afecta només la televisió pública de Catalunya i ho qualifica de “decisió política”, ja que hi ha alternatives a nivell tècnic

  • Per a Homs, es constata “una voluntat d’anar encerclant TV3” i  “d’acotar el màxim i de limitar el màxim el què és TVC”

  • El Govern inicia una campanya política i institucional i assegura que “farà tot el que estigui al seu abast” per frenar aquesta decisió
El conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, denuncia la intenció del govern espanyol de reduir a la meitat l’espai radioelèctric ocupat per la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió. Aquesta decisió, que es podria aprovar amb un Reial Decret al consell de ministres d’aquest divendres, implicaria el tancament d’alguns canals de Televisió de Catalunya, renunciar a l’aposta del sector audiovisual català per l’alta definició i “enterrar qualsevol possibilitat de reciprocitat” futura amb els canals de les Illes Balears i València.
 
Segons Homs, l’executiu de Rajoy ho justifica amb arguments d’”aparença tècnica” per una redistribució de l’espai radioelèctric per deixar espai al 4G. Per al conseller però, es tracta d’una “decisió política”. “Quan hi ha alternatives tècniques, que sabem que hi són, i es pren una decisió que afecta i perjudica TCV, darrera hi ha una decisió política”.
 
El portaveu ho ha comparat amb la imatge d’una autopista, per la qual han de circular més vehicles i això obliga als que ja hi són a estrènyer-se una mica més: “Ens volen fer saltar de l’autopista quan hi ha lloc de sobra”, ha dit.

En aquest sentit, Francesc Homs ha volgut remarcar que és una decisió que afecta només la televisió pública de Catalunya, on l’oferta televisiva en català se situa només entre el 22% i el 24%. “La possibilitat de consumir televisió en català és malauradament minoritària a Catalunya. El que no pot ser és que sent això així encara ho sigui més”, ha dit. Homs ha afegit que això no s’explica quan “hi ha més audiència en català” i per això considera que “hi ha una voluntat d’anar encerclant TV3” i “d’acotar el màxim i de limitar el màxim el què és TVC”. El conseller ha afegit que això ve, a més, d’un govern que “malauradament té credibilitat en tancar canals”, i que “té tendència a, les coses que els hi molesten, silenciar-les”.

El conseller de la Presidència ha explicat que la comunicació d’aquesta decisió ha arribat després de mesos de negociacions i d’intents de canviar la situació, alguns sense resposta per part de l’executiu espanyol. Ara, “convençuts que encara hi pot haver una reconsideració”, el Govern inicia una campanya política i institucional per buscar suport que ajudin a modificar aquesta situació. En cas que les vies polítiques no donin resultats, Homs ha assegurat que “ens hi posarem forts” i “farem tot el que estigui al nostre abast”.
Departament/s 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada