diumenge, 27 d’octubre del 2013

87è Aniversari dels Fets de Prats de Molló

Dm. 27 d'octubre del 2013 
Avui diumenge a les 11h tindrà lloc, a Prats de Molló, el XXIVè Retrobament Català per fer, com cada any, un homenatge a Francesc Macià i els seus voluntaris catalans ...>>


Els actes d'homenatge començaran a les 11h al monument a Francesc Macià, que es troba a la sortida de Prats de Molló, i que consisteixen en una ofrena floral, amb un parlaments dels delegats de diverses entitats (inclosa l'Assemblea Nacional Catalana www.assembla.cat) o partits. Així mateix, a continuació es fa una ofrena floral al monument al poeta Jacint Verdaguer.
A la tarda després d'un dinar de germanor es reprendran els actes a les 15h, quan tindrà lloc un acte cultural al Fogal Rural de Prats de Molló, amb un parlament del professor Ausiàs Vera Grau amb tema : 'Un col·laborador nord-català de Francesc Macià en els Fets de Prats de Molló' . Més tard podreu visitar l'exposició dels Fets de Prats de Molló.

Cal recordar que l'episodi conegut com 'els fets de Prats de Mollo'  fou un intent d'invasió militar des de  Catalunya Nord per a independitzar Catalunya planejat per Francesc Macià i la direcció d'Estat Català,descoberta i avortada el 1926. El pla consistia en la penetració de dues columnes, una des de Sant Llorenç de Cerdans; l'altra, des del coll d'Ares, que havien d'ocupar Olot, i proclamar-hi la República Catalana. Va ser detingut per la gendarmeria francesa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada