dimecres, 2 d’octubre del 2013

Els empresaris catalans s'uneixen en contra dels pressupostos

El president de Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà

Mar Sabé
Des de Foment del Treball fins a la Cambra de Comerç, passant per Pimec, la Cecot Femcat. Tots els organismes empresarials catalans van mostrar ahir la seva estupefacció i indignació en contra dels pressupostos que l’Estat espanyol va presentar dilluns, que retallen en un 25% les inversions en infraestructures a Catalunya.

Tenint en compte la inversió per càpita, Catalunya també és una de les comunitats més desemparades, ja que s’hi inverteix 125,14 euros, molt per sota dels 207,97 de mitjana. Els pressupostos de l’actual Ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, tampoc preveuen el pagament dels 1.689 milions d’euros pendents de la disposició addicional tercera de l'Estatut, des de l’època de Zapatero.

Els principals dirigents de les organitzacions empresarials catalanes de seguida es van mostrar contundents en contra d’aquests pressupostos. Joaquim Gay de Montellà, president de Foment del Treball, va assegurar que aquests pressupostos “no ajuden a enfortir el diàleg ni fomenten l’entesa institucional”. Miquel Valls, president de la Cambra de Comerç, va declarar a que “els pressupostos són un càstig per les empreses i els ciutadans”, iMiquel Martí, president de Femcat, va ironitzar assegurant: “Espero que només sigui una broma de mal gust”.

Des de Pimec, el seu president Josep González va declarar que “molta gent pensa que aquests pressupostos són una provocació” i el president de Cecot, Antoni Abad, va recordar que la selecció de “les inversions té relació amb el retorn que té cada activitat”. “No entenc el pressupost de defensa, per exemple”, va declarar Abad.

De tot aquest malestar, però la patronal espanyola CEOE sembla estar-ne completament aïllada, perquè ahir va emetre un comunicat en el que valorava "positivament el compromís del Govern amb el compliment dels objectius de dèficit públic".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada