dilluns, 28 d’octubre del 2013

VAGA A RODALIES: Es compleixen els serveis mínims en la primera aturada parcial a Renfe

A l'Estació de Sants, no s'han produït aglomeracions i la majoria dels usuaris estaven informats de la protesta
Poques aglomeracions a les vies de Rodalies, aquest dilluns a primera hora del matí / ACNPoques aglomeracions a les vies de Rodalies, aquest dilluns a primera hora del matí / ACN
L'aturada parcial convocada pels sindicats SFF-CGT i Sindicat Ferroviari (SF) ha transcorregut amb normalitat aquest dilluns al matí i els serveis mínims, que preveien la circulació del 66% dels combois, s'han complert. A l'estació de Sants, els usuaris habituals de Rodalies ja tenien coneixement de la convocatòria i no s'han produït aglomeracions a les andanes. Les aturades s'han convocat per protestar contra l'anunci del Ministeri de Foment sobre la divisions de Renfe en quatre companyies i d'Adif, en dues empreses, una per la xarxa d'alta velocitat i una altra per a la convencional, que, segons els sindicats, repercutiran en els llocs de treball. La pròxima aturada serà entre les tres i les cinc d'aquesta tarda i, a la nit, entre onze i la una de la matinada.
Els Ferrocarrils reforcen el servei
Ferrocarrils de la Generalitat ha anunciat que reforçarà el servei aquesta setmana amb motiu de la vaga convocada per Renfe. A la línia Llobregat-Anoia, FGC amplia la seva oferta augmentant el nombre de places dels trens de les línies R5 (Manresa) i S8 (Martorell) reforçant el servei amb més cotxes sempre que la demanda ho requereixi.

A la línia Barcelona-Vallès, Ferrocarrils ja ofereix habitualment tota la seva capacitat en hora punta. Si la demanda durant aquests dies ho justifica, s'ampliarà el servei d'hora punta a partir de les 09.30h, cap a i des de Sabadell i Terrassa.
El calendari d'aturades
Els convocants de les aturades rebutgen la segregació de Renfe aprovada pel govern espanyol el mes de setembre passat, que preveu la fragmentació de la companyia en quatre societats –i Adif en dues companyies–, una mesura amb la qual l'executiu del PP pretén preparar l'operadora ferroviària pública per a l'eventual entrada de competidors privats en el transport de viatgers en tren.
Les aturades parcials de dues hores per torn s'efectuaran els dies 28, 29 i 30 d'octubre, i 4, 8, 11, 15, 18, 22, 25 i 29 de novembre. Concretament, les aturades parcials convocades per al dilluns 28 d'octubre i les del mes de novembre tindran lloc de 07.00 a 09.00 h; de 15.00 a 17.00 h, i de 23.00 a 01.00 h.
El 29 d'octubre, les aturades seran de 07.30 a 09.30 h; de 18.00 a 20.00 h, i de 23.00 a 01.00 h (de l'endemà). També el 30 d'octubre els trens pararan de 09.00 a 11.00 h; de 16.00 a 18.00 h, i de 22.00 a 00.00 h.
Les jornades de vaga de 24 hores s'han convocat per als dies 31 d'octubre (dijous) i 5 i 20 de desembre.
El departament d'Empresa i Ocupació ha decretat uns serveis mínims del 66% -dos terços- durant les hores punta, i del 33% -un terç- durant la resta del dia. Segons la Generalitat, les hores punta, en les quals es registra més afluència de passatgers, són aquelles compreses entre les 06.00 i les 09.30 h, així com entre les 17.00 i les 20.30 h.
Els convocants critiquen que el projecte de l'executiu espanyol suposa "una agressió sense precedents" que comportarà la pèrdua de condicions laborals i implicarà un empitjorament en el servei que es presta a la ciutadania.
També acusen l'"immobilisme" d'altres organitzacions de treballadors, com la UGT i CCOO, davant aquest deteriorament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada