dijous, 31 d’octubre del 2013

Gibraltar s'estrenarà com a selecció UEFA el 19 de novembre

Jugadors de la selecció gibraltarenya de futbol, davant del Penyal. Foto: GFA.

La selecció de futbol Gibraltar jugarà el 19 de novembre el seu primer partit oficial com a membre de ple dret de la UEFA. El rival: Eslovàquia. El lloc: l'estadi d'Algarve, al sud de Portugal, perquè l'estadi gibraltareny encara s'està condicionant als requisits internacionals. La federació gibraltarenya calcula que l'1 de març ja tindrà el Victoria Stadium condicionat, i que hi podrà jugar el partit contra les Illes Fèroe.

La UEFA va acceptar al maig la selecció de Gibraltar com a membre de ple dret, tot i l'oposició frontal d'Espanya. Així, la selecció del Penyal pot jugar la fase de classificació per a l'Eurocopa de França del 2016, per bé que no podrà enfrontar-se contra "la Roja" per una directiva expressa de la UEFA.

Gibraltar ha escollit l'estadi d'Algarve, a 410 quilòmetres de distància, perquè és el que té més a prop que compleixi els requisits internacionals, exceptuant els que es troben en territori espanyol. El terreny del Victoria Stadium, ara per ara només és de gespa artificial i compta amb un aforament escàs.

Quan Gibraltar ja va ser admesa formalment a la UEFA, l'executiu espanyol va assegurar que s'hi seguiria oposant "amb tots els mitjans jurídics possibles" i "totes les mesures que estiguin al seu abast", perquè considera que Gibraltar no és res més que una "colònia britànica" i, com a tal, no té dret a participar en una associació de federacions esportives nacionals.

http://www.naciodigital.cat/noticia/61152/gibraltar/estrenara/seleccio/uefa/19/novembre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada