dijous, 3 d’octubre del 2013

L'exvicepresident del TC admet que la consulta es pot celebrar

Francisco Rubio Llorente assegura que "no seria impossible" que l'Estat convoqués un referèndum sobiranista a Catalunya mitjançant una reforma legislativa

, Parlament | Actualitzat el 03/10/2013 a les 16:55h
Poc a poc, malgrat que tímides, algunes veus van apuntant que la consulta sobiranista es podria celebrar en l'actual marc legal. Una nou argument en aquesta direcció l'ha aportat aquest matí, l'expresident del Consell d'Estat i exvicepresident del Tribunal Constitucional, Francisco Rubio Llorente, que ha assegurat avui que "no seria impossible" que l'Estat convoqués un referèndum sobiranista a Catalunya mitjançant una reforma legislativa.

En una conferència celebrada al Col·legi de Periodistes de Barcelona del Cicle Catalunya-Espanya, organitzada per la Fundació Madrid Diario, el també catedràtic de Dret Constitucional adverteix que no celebrar la consulta podria comportar uns "efectes impredictibles, com unes plebiscitàries".

Segons Rubio Llorente, "el mètode raonable per formalitzar jurídicament la voluntat expressada pel sobiranisme és el referèndum, de conformitat amb l'article 92 de la Constitució, reformant la llei Orgànica dels Referèndums. "És una qüestió de voluntat política", ha sentenciat el jurista.

De fet, Rubio Llorente ha proposat que el Parlament de Catalunya impulsés la reforma de la llei a través d'un proposició de llei. En aquest sentit, considera que demanar la independència a través del marc constitucional és un "fet lícit". A la conferència hi ha assistit la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, i la presidenta de la Comissió de Justícia d'ERC, Gemma Calvet.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada