dijous, 10 d’octubre del 2013

Gibraltar denuncia a l'ONU que Rajoy actua com Franco



Picardo insta Madrid a dialogar i a "deixar de perseguir quixotescos molins de vent"

El ministre principal de Gibraltar, Fabian Picardo, ha utilitzat aquesta matinada l'altaveu de l'ONU per acusar l'Estat espanyol de practicar una política d'assetjament contra els seus ciutadans que ben poc es diferencia de la que practicava el franquisme. Llevat de breus períodes, ha assegurat, l'actitud dels govern espanyols envers el Penyal no és molt diferent de la que va tenir el dictador Francisco Franco i que, malgrat tot això, Gibraltar sempre s'ha mostrat disposat a parlar amb Madrid sobre tots els assumptes que no tinguin relació amb la sobirania. En aquest sentit, ha reclamat a Espanya que "es mogui" i "faci front als problemes reals que afecten als espanyols", alhora que "deixi de perseguir quixotescos molins de vent."

"Durant els últims 50 anys, els ciutadans de Gibraltar han estat subjectes a un dels més terribles règims d'intimidació per part dels successius governs espanyols en dictadura i en democràcia. Exceptuant curts períodes d'il·luminació, la cara de l'Espanya actual no és gaire diferent de la que tenia el famós dictador Franco", ha proclamat Picardo.

En el marc del Quart Comitè de l'Assemblea General de l'ONU, el ministre principal de Gibraltar també ha denunciant Madrid per "sancions econòmiques, restriccions físiques a la frontera, invasions policials i militars de les aigües territorials de Gibraltar, dispars a gibraltarenys innocents i incendis i danys contra les propietats de gibraltarenys a Espanya".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada