dijous, 31 d’octubre del 2013

President Mas: "Aixequem la bandera de la normalitat, només pretenem poder votar"

El president ha tancat l’acte d’entrega del 17è premi Ramon Trias Fargas de la Fundació CatDem, que enguany ha estat per Joan Vergés

El president de la Generalitat de Catalunya i de Convergència Democràtica de Catalunya, Artur Mas, ha defensat que el seu Govern té “el dret i el deure” d’intentar el millor per a Catalunya:“Intentem destriar quin és el millor camí i això alguns ho consideren radical”, un adjectiu que ha rebutjat amb contundència: “Com voleu que un poble basat en la cultura, en la barreja, en el comerç i en la indústria, amb vocació d’expandir-se, sigui extremista. Les nostres armes són les millors cartes possibles per aconseguir uns ideals: la llibertat, la igualtat i la justícia social. Nosaltres aixequem la bandera de la normalitat. El que pretenem és el més normal del món. No pretenem cap extremisme, simplement, poder votar i poder decidir un futur col·lectiu”.

El president també ha remarcat que el full de ruta del seu Govern i del seu partit és inclusiu: “El que proposem va dirigit al conjunt de Catalunya, als que estan a favor de la independència i als que hi estan en contra”. També ha celebrat que la societat “de manera intensa i majoritària” hagi optat per intentar noves fórmules pel futur de Catalunya: “Es tracta d’esdevenir un subjecte polític amb majúscules, i això passa per votar i, d’acord amb el que surti de les urnes, poder aspirar a estructures d’estat”.

Finalment, ha admès que el procés serà difícil: “Tindrem vents en contra i onades gegantines, molt fortes. Hem de refermar els peus a terra però no els ulls a terra, la mirada endavant. Si la força rau en la voluntat del poble, és una força més gran que les forces tradicionals”.

El president ha fet aquestes declaracions durant la clausura de l’acte d’entrega del 17è Premi Ramon Trias Fargas d’assaig polític que entrega la Fundació CatDem, que aquest any ha estat per Joan Vergés, per l’obra “Eines esmolades, espigues de juny. Raons per la nació, la llengua, la secessió i la democràcia”

El premi s’ha entregat durant la sisena edició de la Nit del Pensament, que també ha comptat amb la intervenció de Francesc Sánchez, coordinador de Règim Intern i Comunicació de Convergència i director de la CatDem. Sánchez ha reivindicat així la tasca de la Fundació: “Treballarem junts per exercir el dret a decidir, aprofitarem la nostra projecció internacional. Hem de donar respostes complexes als ciutadans que fan més necessari que mai el treball intel·lectual”.
Agustí Colomines, professor titular d’Història Contemporània a la Universitat de Barcelona i director acadèmic de la Càtedra Josep Termes de lideratge, ciutadania i identitats, ha estat l’encarregat de pronunciar el tradicional “Elogi de l’Assaig”.

A l’acte hi han assistit també, entre d’altres, el vicesecretari general de Coordinació Institucional de Convergència, Lluís Corominas; el secretari d’Organització de CDC, Josep Rull; el president de CiU al Parlament de Catalunya,  Jordi Turull; i el portaveu del Grup Parlamentari de CiU al Senat, Josep Lluís Cleries.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada