divendres, 25 d’octubre del 2013

Alçar castells en 3D des del mòbil, i veure'ls en realitat augmentada


Una empresa de Badalona ha impulsat l'aplicació per a mòbils i tauletes 'Aixeca CASTELLS', que permet a l'usuari fer castells en 3 dimensions i veure com quedarien en una plaça o carrer qualssevol mitjançant la tècnica de la realitat augmentada. Així, a través del mòbil, l'usuari pot veure una representació virtual de com quedaria una construcció sobre la realitat.

L'aplicació, que ja es pot descarregar tant per al sistema operatiu Android com l'iOS, es presentarà en societat aquest dissabte en el marc de la fira de Santa Úrsula de Valls. Un dels impulsors del projecte, Josep Gurri, explica a NacióLaFlama.cat que s'estan pensant millores per a possibles versions posteriors, en les quals "es voldria incloure a la resta de colles castelleres de Catalunya" i una agenda dels esdeveniments relacionats amb el món dels castells.

Ara per ara, l'aplicació dóna les dades de 16 de les colles "més importants de Catalunya", i explica quines són les principals parts que conformen les construccions. Qui es descarregui el programa podrà, a més, consultar galeries de fotografies de les setze colles que fins ara estan disponibles i veure les dades de contacte i com trobar-les a les xarxes socials. També es presenten d'altres funcions, com quina és la indumentària que cal portar i per què les gralles toquen la música que toquen.

El cost de l'aplicació l'ha assumit íntegrament l'empresa impulsora, Dortoka Disseny, i els beneficis que se'n treguin a partir d'ara es destinaran a parts iguals entre el la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) i la mateixa empresa. De moment, el preu de l'aplicació és de 2,69 euros per a iOS i 1,69€ per a dispositius Android.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada