dimecres, 2 d’octubre del 2013

President Mas: "Cal que les elits ajudin a canalitzar bé el moviment de base del país"

01-10-13 22.08
  • El cap de l'Executiu ha inaugurat a Barcelona la nova seu del Col·legi d'Economistes de Catalunya
El president Mas, durant l'acte d'inauguracióEl president Mas, durant l'acte d'inauguració
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha fet una crida a les elits del país a ajudar a canalitzar el procés sobiranista que es viu a Catalunya. “Estem en un moment en què les elits del país no han de pretendre canviar el curs de la història, sinó que el que han de fer és canalitzar bé aquest moviment de base i ajudar a què surti bé”, ha destacat.
 
El cap de l’Executiu ha fet aquesta crida durant la inauguració oficial de la nova seu del Col·legi d’Economistes de Catalunya. Artur Mas ha assenyalat que Catalunya “necessita dels seus economistes en aquest moment més que mai”,perquè “de tot aquest procés polític una gran part quedarà lligada amb el funcionament de l’economia i l’aportació dels economistes del país és primordial”.
 
Durant l’acte, el president també ha remarcat que aquest procés polític, encara que “no s’entén a tot arreu, surt de la base del país i és molt transversal, molt dinàmic, molt pacífic i molt majoritari”. I ha afegit que“perquè surti bé, sense prejutjar el final, cal també que la gent que pot aportar més talent i capacitat de reflexió, es posi molt al servei d’aquest procés”, perquè “una gran part quedarà lligada al funcionament de l’economia”.
 
El president, que, com ha recordat durant l’acte, també és economista i col·legiat, ha subratllat que en aquest moment “la feina dels economistes, no sent gens fàcil, és molt necessària”, perquè ajuda a aixecar una economia que té “un excés de deutes, una manca de crèdit, uns impostos molt alts, un frau fiscal endèmic, i una poca confiança que fa que la gent tingui aversió a consumir i invertir”. Per aixecar l’economia, el cap de l’Executiu ha assenyalat que cal “talent” i “coratge”.
 
En l’acte també hi han intervingut el degà del Col·legi, Joan B. Casas, i la segona tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Sònia Recasens. Han acompanyat el president el conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell; el secretari general de la Presidència, Jordi Vilajoana, i el secretari del Govern, Jordi Baiget.
 
Situada a la plaça Gal·la Placídia de Barcelona, la nova seu del Col·legi d’Economistes de Catalunya té una superfície de 3.100 metres quadrats, distribuïts en set plantes, on s’ubiquen un auditori, sales de reunions, espais multimèdia, aules de formació i despatxos. El nou edifici permet al Col·legi incrementar els serveis que ofereix, fomentar la participació dels col·legiats i dels despatxos professionals i intensificar les accions de formació.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada