dimarts, 12 de novembre del 2013

Brussel·les considera que les paraules de Wert sobre les retallades als Erasmus són una “porqueria”

La Comissió Europea nega les afirmacions fetes pel ministre sobre que l'Estat espanyol rebi menys diners dels fons europeus destinats a aquest programa universitari

El pressupost per al 2014 s'augmentarà un 4% en aquesta partida, segons l'executiu comunitari

El ministre d'Educació, José Ignacio Wert Foto: EFE.
1
La Comissió Europea ha dit aquest dimarts que les declaracions fetes ahir dilluns pel ministre espanyol d'Educació, José Ignacio Wert, són “completament errònies” i ha negat que Espanya rebi menys diners dels fons europeus destinats al programa Erasmus i vegi reduït a la meitat el nombre d'alumnes que se'n beneficien. Així, segons ha desmentit la CE, el pressupost destinat al programa per Espanya s'incrementarà un 4% el 2014 i està previst que de cara al 2020 augmenti fins a un 60% a l'estat. A més, segons ha recordat l'executiu comunitari, les autoritats espanyoles “ja van ser informades de les xifres que s'esperava que Espanya rebés el 2014” i ha subratllat que Espanya surt “ben parada” del nou model.
El portaveu de l'eurocomissària d'Educació, Dennis Abbott, ha assegurat que “les afirmacions del ministre espanyol insinuant que el pressupost pel programa Erasmus seria retallat i que el nombre d'estudiants que se'n beneficien a Espanya serien reduïts a la meitat a causa del finançament són completament errònies”. També ha subratllat que el fet que l'Erasmus+ ampliï la seva cobertura no significa que es redueixi la dotació pels estudiants universitaris i ha qualificat l'afirmació de Wert de “porqueria”.
Segons ha apuntat el portaveu comunitari, l'anunci de Wert els ha “agafat per sorpresa” ja que “les autoritats espanyoles van ser informades a meitats d'octubre de les xifres que s'esperava que Espanya rebés el 2014”. Segons Abbott, “el pressupost destinat al programa Erasmus per Espanya serà incrementat més del 4% el 2014 i està previst que de cara al 2020 augmenti en un 60%” també a l'estat espanyol.
El portaveu ha dit que “és cert que hi ha nous criteris d'assignació pressupostària de cara al programa Erasmus+, que sobretot es basa en el criteri de població de cada estat participant”. En aquest sentit, el portaveu ha explicat que el nou model està dissenyat per ser “més clar i més just” i ha subratllat que “Espanya en surt molt ben parada”. Segons les xifres indicades per la CE, el 2014 l'estat espanyol rebrà la quarta partida més gran del pressupost total d'Erasmus+ (prop de 124 milions d'euros) i la tercera pel programa de mobilitat (53,4 milions).
Amb tot, la CE ha matisat que “l'Erasmus+ tindrà un augment del 40% sobre els actuals nivells de despesa i els països haurien, per tant, de ser capaços d'enviar més estudiants”. En aquest sentit, el portaveu comunitari ha dit que “l'única explicació” per pensar que caurà el nombre d'estudiants espanyols que se'n beneficiaran és que “el govern espanyol decideixi reduir la seva contribució nacional”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada