dilluns, 18 de novembre del 2013

Turull lamenta que el PSC "giri l'esquena als catalans" i només ofereixi "resignació" davant un Govern de l'Estat que "fa ostentació del no diàleg"

Considera que amb la decisió d’avui els socialistes “fan el joc a aquells que no volen sentir a parlar del dret a decidir, a aquells que el que volen és prohibir preguntar”

Jordi Turull, membre del CEN de Convergència Democràtica de Catalunya, ha lamentat que el PSC “giri l’esquena als ciutadans de Catalunya” i ofereixi només “resignació” quan defensa que “fins que Rajoy no vulgui dialogar no hem de fer res”. “Rajoy fa ostentació del no diàleg i Navarro ens ofereix resignació”, ha assenyalat Turull, qui considera que amb aquesta decisió “el PSC fa el joc a aquells que no volen ni sentir a parlar del dret a decidir, a aquells que el que volen és prohibir preguntar”.  
 foto
Turull ha recordat que el Parlament de Catalunya sempre ha defensat el diàleg amb l’Estat, que és un dels principis de la Declaració de Sobirania, i que els socialistes “ja van votar demanar la transferència d’aquesta competència per l’article 150.2 l’any 2005, amb l’Estatut”. Turull ha assenyalat que “cada pas que ha de fer el Parlament, quants més vots tinguem, més difícil ho té l’Estat per mirar cap a un altre costat”. És per això que ha qualificat de “greu error” la resolució aprovada pel PSC al seu Consell Nacional extraordinari i ha fet una crida a “no defallir a tots els socialistes catalanistes que defensen el dret a decidir”.

Acord amb Reagrupament
Des de Vic, on ha assistit a la VI Assemblea Nacional de Reagrupament, en la qual s’ha ratificat l’acord amb CDC, Turull ha afirmat que aquest acord és “emblemàtic” ja que “va en la línia del que ja succeeix al carrer on es sumen esforços i la gent posa per endavant allò que els uneix i no allò que els separa”. És a dir, “es posen els interessos de país per davant dels interessos de partit cosa que, malauradament, no passa a tots els partits, com avui hem pogut comprovar amb el PSC”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada