dissabte, 9 de novembre del 2013

El president Artur Mas inicia dissabte un viatge oficial a Israel acompanyat d'una delegació d'empresaris i centres de recerca

· El cap de l’Executiu visitarà diverses ciutats israelianes amb l’objectiu d’establir vincles sòlids i estables entre ambdós països i reforçar la cooperació de l’Economia del Coneixement i les relacions comercials en l’àmbit de les noves tecnologies
 
Aixecar Catalunya· Al viatge, que durarà del 9 al 13 de novembre, també hi participarà el conseller d’Economia i Coneixement, l’alcalde de Barcelona i el secretari d’Afers Exteriors del Govern
 
· A més dels contactes empresarials, el cap de l’Executiu es reunirà amb el president d’Israel i amb el ministre de Finances i pronunciarà una conferència a la Universitat de Tel Aviv
 

 
El president de la Generalitat, Artur Mas inicia demà, dissabte dia 9 de novembre, una visita oficial a Israel amb l’objectiu de reforçar les relacions institucionals entre Catalunya i Israel i establir vincles sòlids i estables entre ambdós països.
 
El cap de l’Executiu viatjarà acompanyat d’una important delegació empresarial, formada per una trentena d’empreses catalanes dels sectors TIC i Smartcities, amb l’objectiu de trobar socis tecnològics, conèixer potencials inversors, detectar productes innovadors per introduir-los al mercat europeu i llatinoamericà i, en general, cooperar internacionalment i en projectes de recerca i innovació.
 
A Israel també s’hi desplaçarà una delegació dels directors dels principals centres de recerca de Catalunya. Completaran la missió catalana el conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell; l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i el secretari d’Afers Exteriors i de la UE, Roger Albinyana.
 
El viatge del cap del Govern, que s’allargarà fins el proper 11 de novembre, inclourà una reunió amb el president d’Israel, Shimon Peres, i una trobada amb el ministre de Finances, Yair Lapid, a més d’una visita al Museu de l’Holocaust. El president de la Generalitat també pronunciarà la conferència “Catalonia, the knowledge hub in Southern Europe” a la Universitat de Tel Aviv.
 
A nivell econòmic, el cap de l’Executiu visitarà diversos projectes empresarials i de recerca a les ciutats de Tel Aviv, Jerusalem, Rehovot i Netanya, amb la intenció de reforçar la cooperació entre els Governs i les institucions de Catalunya i Israel en l’àmbit de l’Economia del Coneixement. En aquest sentit, se signaran diversos acords de col·laboració, un d’ells amb el Weizmann Institute of Science, un dels centres de recerca multidisciplinaris més importants del món, i un altre amb la Universitat de Tel Aviv. També es visitarà l’agència nacional per a la cooperació industrial en R+D, MATIMOP.
 
Un altre dels objectius centrals del viatge és reforçar les relacions comercials entre Catalunya i Israel en l’àmbit de les noves tecnologies. El president Mas visitarà alguns dels projectes R+D de les principals empreses internacionals presents a Israel, com Cisco. També coneixerà alguns dels instruments que ha establert Israel per assegurar el seu model de creixement econòmic basat en les empreses d’alt valor tecnològic: les incubadores i les empreses de capital risc. En aquest cas, visitarà la incubadora Jerusalem Venture Partners.
 
 
Nota: Adjuntem dossier de premsa i informació complementària del viatge
Fitxers adjunts
Document
Dossier de premsaPDF 430KB
Document
Similituds Catalunya-IsraelPDF 388KB
Document

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada