dimecres, 6 de novembre del 2013

Mas desmunta el discurs antisobiranista de Camacho

El president de la Generalitat explica que "la creació d'ocupació que es fa a l'Estat espanyol ve tota de Catalunya, si es mira l'EPA del darrer trimestre"
Nerea Rodríguez


El president de la Generalitat, Artur Mas, ha desmuntat avui amb dades el discurs antisobiranista de la líder del PPC, Alícia Sánchez-Camacho. Així, Mas ha explicat que “la creació d'ocupació que es fa a l'Estat espanyol ve tota de Catalunya, si es mira l'EPA del darrer trimestre d’enguany", ja que a Espanya es van crear 39.000 llocs de treball, i a Catalunya 52.000, de manera que si no hi hagués Catalunya Espanya hauria baixat els llocs de treball en 13.000.

Durant la sessió de control al Govern que ha tingut lloc aquest matí al Parlament, el president català ha deixat clar que segons l’Enquesta de Població Activa, “sense Catalunya, a Espanya es perdrien llocs de treball. I les circumstàncies son dramàtiques, no podem presumir".

Tot i això, Sánchez-Camacho ha recomanat a Mas dues coses. La primera d’elles, “diàleg constructiu, perquè el Govern d’Espanya no acceptarà cap xantatge”. En aquest sentit, ha estat molt contundent: “No hi haurà consulta, no es farà”, i ha advertit Mas que “la bola independentista el passarà per sobre”. I, en segon lloc, ha recomanat al president català que “governi”. La líder del PPC ha acabat la seva intervenció sentenciant que “Espanya paga les factures a Catalunya”.

En el torn de rèplica Mas ha respost la líder popular irònicament:“Vostè està fent molts punts per ser ministra però encara no hi ha arribat. Ja hi arribarà, la veig amb molta vehemència i contundència”. A més, ha afegit que “el meu desig és que Espanya vagi bé, i també Catalunya, però a vegades crec que aquest desig no és el mateix fora de Catalunya, tot i que estem tirant del carro més que ningú”.

"Que la consulta es farà és una evidència"

D’altra banda, Mas ha respost també el líder de Ciutadans, Albert Rivera, a qui ha assegurat que “que la consulta es farà és una evidència, perquè hi ha diferents marcs legals per poder-la fer. I se suposa que les institucions de l’Estat facilitaran que la voluntat democràtica del poble català es pugui expressar. Si no hi ha acord amb l’Estat hi ha altres marcs legals, que són els que farem servir”.

Alhora ha retret a Rivera que “vosté té una manera curiosa de sumar”, i ha continuat: “Sempre ens diu que vol sumar, i la millor manera de sumar no és estar al costat del 80% de la gent de Catalunya que diu que vol ser consultada? Em temo que vostès han aprés molt a restar, i a dividir”. Per aquest motiu ha recomanat al líder de C’s que “de tant en tant faci exercici de sumar i de multiplicar”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada