dimecres, 6 de novembre del 2013

L’ambaixador nord-americà fa tremolar a Espanya: No conec cap de les 500 empreses dels EUA a Catalunya que tinguin plans per marxar

mas cos
Després de ser rebut ahir per Artur Mas, l’ambaixador dels EUA a Espanya, James Costos, afirma en una entrevista a La Vanguardia, que “fins avui no he sentit de cap de les 500 empreses dels Estats Units a Catalunya que estiguin fent canvis o tinguin plans empresarials per anar-se’n”.
D’aquesta forma Costos contradiu al president de la Cambra de Comerç dels EUA a Espanya, Jaime Malet, president de l’empresa espanyola, Telam International Business Partner, i proper a les tesis del govern espanyol, que havia comentat que la independència de Catalunya podria portar a una deslocalització massiva de llocs de treball i inversió de les empreses estrangeres, especialment nord-americanes.
I afegeix que Jaime Malet té relació amb aquestes empreses, però que els seus punts de vista no representen els del Govern dels EUA, i que pot ser que algunes compayies potencialment interessades a venir a Catalunya hagin adoptat una estratègia empresarial habitual, que és la de veure i esperar el que pugui passar.
Costos ha insistit que no parlem sobre Catalunya, perquè és un  afer intern, i és la posició que hem d’adoptar, però estem interessats a veure com es desenvolupa el futur.
Mas i l’ambaixador d’ EUA es van reunir al Palau de la Generalitat. Posteriorment Costos va ser rebut per la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, acompanyat de la cònsol general a Barcelona, Tanya C. Anderson.
Els contactes de Costos amb Catalunya fan tremolar a la premsa espanyola, amb titulars com el del digital dialogolibre “EEUU rinde pleitesía a Artur Mas”, o no tant expressius en d’altres mitjans més importants, com ABC, que publica la crònica de l’agència EFE, “Mas recibe al nuevo embajador de EEUU en pleno debate soberanista”
Costos, ex-vicepresident de la multinacional de la comunicació HBO, i declarat defensor dels drets dels animals, va formar part de la junta directiva de The Human Society, una de les principals organitzacions nord-americanes de defensa dels animals, i va aplaudir públicament la prohibició de les curses de braus a Catalunya, que va tenir força repercussió en molts sectors del EUA.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada