dimecres, 27 de novembre del 2013

Catalunya i l'Estat indi de Maharastra signaran un acord estratègic de col·laboració

  • El president de la Generalitat s'ha reunit amb el chief minister d'aquest Estat indi
El president Mas amb el chief minister de Maharashtra
El president de la Generalitat, Artur Mas, i el chief minister de l'Estat indi de Maharastra, Prithviraj Chavan, han acordat aquesta tarda que els seus respectius governs signaran un acord estratègic de col·laboració en diversos àmbits. Mas i Chavan s'han reunit aquesta tarda per espai d'una hora a la delegació de l'Estat a Nova Delhi, la capital federal, en una trobada que el president de Catalunya ha qualificat de "cordialíssima i amb molta profunditat". Mas s'ha mostrat gratament sorprès del grau de coneixement de Catalunya que ha mostrat el chief minister indi.
Mas i Chavan han parlat de com intensificar la col·laboració amb Maharastra a través d'aquest acord. Maharastra és l'Estat més dinàmic i important econòmicament de l'Índia. L'acord estratègic entre Catalunya i Maharastra es focalitzarà en els àmbits de l'automoció, els ports, el sector agroalimentari (especialment oli d'oliva i vi), les infraestructures, les tecnologies de la informació, i el turisme.
El cap de Govern de Maharastra ha plantejat la necessitat de crear un vol directe Mumbai-Barcelona. En aquest sentit, ha expressat la seva voluntat que existeixi aquesta línia.
El chief minister Chavan ha posat l'èmfasi a explicar on són les oportunitats al seu Estat. Ha explicat que la ciutat de Barcelona és en aquests moments un cas d'estudi per a ells com a model urbanístic, de sanejament, d’aigua, i de processament d'aliments.
Maharashtra és un dels Estats principals de l'Índia, ja que contribueix de manera substancial a la producció industrial del país. Mumbai, Navi Mumbai, Pune, Nashik i Ganpur són les seves àrees més importants i desenvolupades, i amb potencial industrial en sectors com l'automobilístic, l'enginyeria, la biotecnologia i elsoftware. La majoria de bancs i institucions financeres i d'assegurances tenen la seva seu a Mumbai, la capital de l'Estat, i per això és considerat el hub financer del país.
A la capital es localitza també el principal port de mercaderies del país, i nombroses institucions educatives i de recerca, així com Bollywood, la indústria cinematogràfica que genera més ingressos del món. Pune, la segona ciutat de Maharastra, és un important pol de la indústria automobilística. L'Estat de Maharashtra compta també amb 137 parcs tecnològics i concentra més del 26% de les exportacions TIC de l'Índia. Pel que fa a l'agroindústria, ofereix incentius a la inversió i explotació en els sectors del processament del vi i de la millora de la qualitat dels sucs de taronja.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada