dilluns, 25 de novembre del 2013

Un any després de guanyar les eleccions, Rull constata que "sense progrés nacional no hi ha progrés social"

Rull també subratlla: “En el nostre full de ruta, la gestió del dia a dia és la plataforma de l’èxit del procés i del manteniment de l’Estat del benestar”

El secretari d’Organització de CDC, Josep Rull, ha explicat, després de la reunió d’avui del Secretariat Permanent del partit, que el camí recorregut,  un any després de les eleccions, és“sòlid” i que el full de ruta “és molt clar i molt precís des del 2010” i que es basa en una idea:“Sense progrés nacional no hi ha progrés social. La prioritat de CDC i del Govern de CiU són les persones”. Rull ha afegit que “la gestió del dia a dia és la plataforma de l’èxit del procés i del manteniment de les bases de l’Estat del benestar. Sense que hi hagi algú que assumeixi la responsabilitat de governar el país, no es pot garantir ni una cosa ni l’altra”.

Sobre l’estabilitat parlamentària del Govern, Rull ha posat en valor l’acord amb ERC: “ Hem aconseguit garantir una estabilitat per avançar en els 4 vectors del full de ruta: sortir de la crisi econòmica, estabilitzar les finances de la Generalitat, la regeneració democràtica i el procés de transició nacional”.

fotoDe l’àmbit econòmic, Rull ha destacat el canvi de tendència d’alguns indicadors: “Amb eines limitadíssimes  hem aconseguit dibuixar un escenari d’esperança. D’una manera molt lenta, comencem a sortir de la recessió i a tenir indicadors per a ser lleugerament optimistes. Si amb pocs elements hem aconseguit demostrar que tenim més capacitat de generar ocupació que l’Estat espanyol, augmentar la nostra capacitat exportadora i  ser un país atractiu per a la inversió estrangera, amb eines millors, com les d’un estat propi, estem convençuts que podrem treballar millor per la  justícia social”.

Sobre les finances de la Generalitat, Rull ha recordat que, després de tres anys al govern, els pressupostos de la Generalitat del 2014 seran els primers sense retallades perquè “els esforços dels dos primers anys comencen a donar fruits”. També ha reconegut “l’esforç i la responsabilitat d’altres formacions a l’hora de fer-se corresponsables d’aquesta nova etapa” i ha lamentat que “aquells que són autors de molt bona part de la situació financera de la Generalitat  continuïn allunyant-se”

En referència a l’objectiu de regeneració democràtica, ha esmentat alguns exemples que evidencien que s’ha posat fil a l’agulla, com la Llei de transparència i  la Llei electoral, en tràmit al Parlament, el portal de transparència impulsat pel Govern i la publicació dels sous dels  responsables públics.

Finalment, el secretari d’Organització de CDC, ha detallat els passos fets en el procés de transició nacional: “La Declaració de Sobirania del Parlament, el Pacte Nacional pel Dret a Decidir, la ponència de la comissió pel dret a decidir i el Consell Assessor per a la Transició Nacional evidencien que la solidesa d’aquest procés s’acredita amb fets concrets”. Sobre el que encara queda per fer, ha insistit que abans que acabi l’any es pactaran la data i la pregunta de la consulta i que “el més lògic” és anunciar-ho tot al mateix temps, perquè “és una manera de solemnitzar el compromís del Govern i del Parlament de donar la veu al poble”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada