dilluns, 4 de novembre del 2013

Corominas: "No contemplem que no hi hagi acord sobre la pregunta de la consulta"

Rull : “Els pressupostos del 2014 no seran per a quedar bé, sinó per a anar bé”

Després de la reunió del Comitè Executiu Nacional d’avui de Convergència, el vicesecretari general de Coordinació Institucional de CDC, Lluís Corominas, ha deixat clar que és el moment de buscar el consens, i no de fer escenificacions, sobre la consulta: “No contemplem que no hi hagi acord sobre la pregunta de la consulta. Fem una  crida a la calma i a la responsabilitat: és l’hora de la política, és un gran error especular cada dia sobre el contingut de la pregunta. Tots aquells que volem superar la dependència de l’Estat espanyol estem obligats a arribar a un acord”.

Per a Corominas, el consens és  “la millor resposta al 80% de ciutadans que, en totes les enquestes, es manifesten a favor de la consulta i a tots aquells que volen impedir que els catalans siguin consultats”. En aquest sentit, ha subratllat que no és el moment de “les declaracions o els tuits” i ha fet aquest pronòstic: “Estem a poques setmanes de l’acord, per això demanem a totes les formacions polítiques que ens posem a treballar per fer-ho factible”.

Uns pressupostos amb “forta càrrega social”

El secretari d’Organització de CDC, Josep Rull, de la seva banda, ha apuntat que, durant la reunió del Comitè Executiu, el conseller Mas-Colell ha explicat els elements bàsics dels Pressupostos de la Generalitat per al 2014: “En aquests pressupostos es manté la despesa, exclosos els interessos i,  no incorporen noves retallades. L’esforç dels últims exercicis comença a tenir valor i a donar fruits. Han estat concebuts per a aprofitar el repunt de l’economia, crear ocupació i generar activitat econòmica. No seran uns pressupostos per a quedar bé, sinó per a anar bé”.

Rull també ha subratllat que els comptes tornen a tenir una forta càrrega social: “Les partides de Salut, Ensenyament, Serveis Socials i Habitatge dels pressupostos del president Mas sempre han tingut més pes relatiu que en etapes anteriors. Ha insistit que el context econòmic permet dibuixar “un horitzó d’esperança” però que CDC és conscient que encara hi ha molts ciutadans que ho passen malament: “Volem ser molt empàtics amb aquest patiment, tant en els pressupostos com en les polítiques que es fan des del Govern”.

Sobre els problemes de tresoreria que pateix la Generalitat, Rull ha tornat a denunciar  que el Govern espanyol hagi imposat un “canvi de les regles del joc enmig del partit”, en referència als 1700 milions d’euros per pagar a proveïdors “que desapareixen”, uns diners que el Govern té la“voluntat de recuperar perquè són fonamentals per a garantir que moltes empreses siguin viables a Catalunya i per a reforçar els elements bàsics de l’Estat del benestar”.  Finalment, Rull ha sentenciat que aquests comptes “emfatitzen la idea que Catalunya, per a fer front a la crisi, necessita noves eines”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada