divendres, 29 de novembre del 2013

CDC defensa que "sentir-se català i espanyol no és incompatible amb la defensa de l'Estat propi"

Francesc Sánchez ofereix una conferència a la Fundació Nous Catalans, on ha defensat la convivència normal del català i el castellà en una Catalunya sobirana

Francesc Sánchez, coordinador de Règim Intern i Comunicació de CDC, ha defensat aquest dijous que la identitat catalana és inclusiva: “La Catalunya d’avui és una Catalunya de cognoms molt diferents, de barreja, on sentir-se català i espanyol no és incompatible amb la defensa de l’Estat propi. No hi ha cap llei que pugui canviar els sentiments de la gent”.
Sánchez ha reivindicat la riquesa lingüística del país i ha advocat per un futur on els ciutadans utilitzin el català, el castellà i l’anglès sense cap dificultat: “La llengua és una part de la cultura, hem de ser un país trilingüe”. Ha afegit que “la nació catalana s’ha de construir amb la suma d’identitats dels seus habitants”.
La conferència, titulada “El castellà serà plenament respectat al futur Estat català”, s’ha fet a la seu de la Fundació, a Santa Coloma de Gramanet. L’acte ha comptat també amb la intervenció d’Antonio Morales, president de la Fundació Esportiva Grama de Santa Coloma de Gramenet i patró de la Fundació Nous Catalans.
La xerrada, presentada pel sotsdirector general de la Fundació, Èric Bertran, i per la presidenta de FEDASCAT (Federació d'Associacions Colombianes a Catalunya), Carmen Bermúdez, s’ha tancat amb un col·loqui amb el públic assistent. L’acte s'emmarca en el cicle 'Les raons per l'Estat propi'.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada