divendres, 29 de novembre del 2013

Irene Rigau confirma que la Generalitat presentarà un recurs d'inconstitucionalitat contra la Lomce

  • La titular d’Ensenyament ha destacat que “s’ha imposat una majoria absoluta que pretén un model competencial per tot l’estat uniformador”
 
  • La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha fet aquestes declaracions aquesta tarda després que el Congrés dels Diputats hagi aprovat la reforma educativa
 
La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha confirmat que la Generalitat presentarà un recurs d’inconstitucionalitat contra la Lomce després que el Congrés dels Diputats hagi aprovat el text de la reforma educativa. En aquest sentit, ha afirmat que “en defensa de les competències estatutàries ho portarem al constitucional”. La titular d’Ensenyament ha fet aquestes declaracions aquesta tarda davant els mitjans després d’un acte d’homenatge a docents i personal d’administració jubilats, que ha tingut lloc a l’Institut Fort Pius de Barcelona.
 
Així mateix, la consellera Rigau ha manifestat que “s’ha imposat la majoria absoluta del Partit Popular i s’ha imposat una majoria absoluta que pretén un model competencial per tot l’estat uniformador i que desconfia de les comunitats autònomes per poder millorar l’ensenyament”. La titular d’Ensenyament ha afegit que “el Govern del president Rajoy considera que per millorar l’educació cal recentralitzar les competències”.
 
Irene Rigau ha afirmat que, davant de l’aplicació de la llei, “continuarem defensant i ho farem, el model d’escola catalana que és garantia del domini del català i del castellà quan acaba l’escolaritat”. A més, ha recordat que s’ha incorporat a l’escola catalana l’element plurilingüe amb el coneixement de l’anglès. Ha assenyalat, en relació a la llengua, que “aquest element també serà portat al constitucional perquè es tracta d’una manera absolutament inacceptable”.
 
En relació a la tramitació de la llei, ha destacat que “hem lluitat fins al final, ha estat parlamentàriament molt dura, hem esgotat tots els mecanismes que preveu la normativa”. Tot i amb això, Rigau ha explicat que la convocatòria al Senat va servir perquè la revàlida per aconseguir el títol de graduat escolar “quedés traslladada de manera efectiva fins l’any 2018”. Per tant, “pel que fa a secundària, tenim un marge més gran”. Pel que fa a l’aplicació de la norma a la primària, prevista per al curs 2014-2015, ha assegurat que “és molt difícil que es puguin variar els currículums perquè els decrets no estan fets”.
 
 
28 de novembre de 2013
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada