dissabte, 9 de novembre del 2013

Homs es pregunta perquè tant el PP com PSOE "tenen tanta al·lèrgia a la democràcia i a que es pugui consultar al poble de Catalunya"

  • El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha presidit aquest migdia la cloenda dels actes del centenari del Celler Cooperatiu de l'Espluga de Francolí.
El conseller de la presidència ha tornat a apel·lar avui a la democràcia com l’únic instrument legítim per marcar el destí de les persones i ha reiterat al president del Govern espanyol que doni una“resposta democràtica” als plantejaments que fa una societat moderna, com ho es la catalana.  “Jo només puc esperar del senyor Rajoy,  una resposta de base democràtica, i democràticament atendrem allò que democràticament es planteja”. Qualsevol cosa que no sigui això, evidentment és “inquietant perquè és una negativa a tot", i sobre la base de negar les coses no es pot construir res, simplement “acaba abocant a una crisi encara major”. El conseller Homs ha respost així els missatges que arriben  tant del president del Govern espanyol  com del PSOE contra el procés sobiranista endegat per Catalunya.
 
Homs ha insistit que si Mariano Rajoy es nega a la consulta vol dir que està “negant la democràcia”, i això és molt difícil de justificar per un governant d’un país europeu del segle XXI. Per això Catalunya  ha continuat insistint en el “valor democràtic de la consulta”, que no és altra cosa que “donar tant sols la veu al poble, no és sinònim d’independència sinó sinònim de poder escollir, de poder decidir”.
 
El portaveu s’ha mostrat escèptic sobre els possibles missatges de “compromís” que venen del socialisme perquè qualsevol posicionament  a favor de la unitat d'Espanya i al marge de la democràcia, “ja em dirà quina mena de compromís és”. El conseller Homs es  pregunta perquè els fa tanta por la democràcia al PSOE i al PP, perquè en el Sr. Rajoy li fa tanta “angúnia” que a Catalunya es pugui votar, això donaria a tots l'oportunitat de defensar d’una manera ordenada i serena, les posicions de cadascú i donar finalment la veu al poble de Catalunya. La única explicació, ha etzibat Homs, és que “tant PP com PSOE tenen al·lèrgia a la democràcia  i a que es pugui consultar al poble de Catalunya”.
 
Preguntat sobre les afirmacions de Duran i Lleida que faríem el ridícul si no hi hagués acord per la consulta, Homs s’ha mostrat “totalment d’acord una vegada més amb les reflexions que fa el Sr. Duran”. El portaveu considera que la política catalana, la societat catalana “té moltes més coses que ens uneixen i que hem de defensar junts que no pas que ens separen internament” per tant, l'accent s’ha de posar en la unitat, i “si no fóssim capaços de construir aquesta unitat, de plasmar-la òbviament això seria fer el ridícul” ha conclòs.
 
El conseller de la presidència ha fet aquestes declaracions en el marc de la  seva visita a la Conca de Barberà on ha presidit aquest migdia la cloenda dels actes del centenari del Celler Cooperatiu de l'Espluga de Francolí. Durant la jornada el conseller ha visitat la cooperativa i ha dinat amb representants de les cooperatives de la Conca de Barberà.  
 
El Govern va declarar, el 4 de juny passat,  el Celler Cooperatiu de l’Espluga de Francolí Bé Cultural d’Interès Nacional. Aquest és un edifici industrial singular, d’estil modernista, que va ser projectat per Lluís Domènech i Montaner, i la construcció del qual dugué a terme l'any 1913 el seu fill Pere Domènech i Roura. Forma part del conjunt de cellers cooperatius més importants de Catalunya i al llarg dels anys ha transformat el seu interior sense perdre cap dels elements arquitectònics. Actualment l’edifici manté l’activitat per a la qual va ser projectat i una part de les seves instal·lacions han estat habilitades com a Museu del Vi.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada