dijous, 7 de novembre del 2013

Turull: "En un context d'enormes dificultats, són els millors pressupostos possibles perquè aposten per la reactivació econòmica i salven l'estat del benestar"

Destaca que en els comptes per a 2014 “no hi ha noves retallades” i “es comença a parlar de la reversibilitat d’algunes mesures”, demostrant que “tots els esforços que hem fet durant aquests dos anys han tingut sentit”

Jordi Turull, president de CiU al Parlament de Catalunya, ha destacat que “en un context d’enormes dificultats, aquests són els millors pressupostos possibles perquè aposten per la reactivació econòmica i salven l’Estat del Benestar, protegint les persones més vulnerables i que estan patint de manera més dura les conseqüències de la crisi”.

Turull ha subratllat que en aquests pressupostos “no hi ha noves retallades” i que, “si avui ens plantegem el debat de la reversibilitat d’algunes mesures, és perquè els esforços d’aquests dos anys han tingut sentit i comença a donar fruits”. “Vam evitar que embarranquessin les finances de la Generalitat, les vam estabilitzar i ara podem dedicar-ho als més vulnerables”, ha reblat.

L’aposta per a l’impuls de la recuperació econòmica s’observa en els pressupostos en mesures com l’increment de l’oferta financera de l’Institut Català de Finances (ICF), per tal de facilitar el finançament de les empreses; es dóna la volta a la Formació Professional (FP), adaptant-se a les necessitats dels sectors productius; els nous programes d’ocupabilitat;  el desplegament dels Fons per al Foment del Turisme, un dels sectors estratègics; la consolidació dels conjunt de centres de recerca vinculats a CERCA.

Pel que fa a garantir l’estat del benestar i la protecció de les persones més vulnerables, Turull ha remarcat que “els pressupostos prioritzen la despesa social, com ho han fet sempre els pressupostos de CiU, i les polítiques socials arriben a un 71’1% del total dels departaments”. En aquest sentit, es produeix un increment de 91 milions d’euros en la despesa destinada a l’atenció de necessitats de l’àmbit social com la RMI, beques menjador, suport als afectats per desnonaments i la lluita contra la pobresa infantil.

En una roda de premsa al Parlament de Catalunya, Turull ha desgranat quines són aquestes dificultats que, de manera conjunta, només es donen a Catalunya. Es tracta de: 
-      Els “efectes de la crisi econòmica, amb la baixada dels ingressos”.
-      “L’enorme endeutament heretat, que ens impedeix accedir als mercats de manera ordinària”.
-      “L’enorme deslleialtat de l’Estat”. En aquest sentit, ha assenyalat que totes les aportacions de l’Estat s’han vist disminuïdes i “hi ha 893 milions d’euros menys en ingressos finalistes respecte el 2010; 500 milions d’euros menys del model de finançament i ens obliguen a un objectiu de dèficit injust de l’1%”.
-      L’espoli fiscal. “Cada dia hi ha 45 milions d’euros dels catalans que se’n van i no tornen”, ha recordat Turull.

Finalment, el president de CiU al Parlament ha demanat a la resta de grups que“més enllà de les frases simpàtiques o les propostes allunyades de la realitat, presentin alternatives reals i possibles”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada