dilluns, 31 de març del 2014

CiU rebutja el Pla Hidrològic de la conca de l'Ebre "en defensa dels ebrencs, el riu, el Delta i el seu futur"

Ramon Tremosa, que assisteix a la manifestació de la PDE amb Francesc Gambús, assegura que "si Catalunya fos un estat, estaríem més blindats amb el futur del cabal ecològic" 

Convergència i Unió ha participat aquest matí a la manifestació convocada per la Plataforma en Defensa de l'Ebre mostrant el més rotund rebuig al Pla Hidrològic de la conca de l'Ebre, elaborat pel Ministeri d'Agricultura. Ramon Tremosa i Francesc Gambús, candidats de CiU a les eleccions europees, han assistit a la manifestació  massiva entre Sant Jaume d'Enveja i Deltebre i han assegurat el suport de la federació nacionalista a la gent de les Terres de l'Ebre "en defensa del riu, el Delta i el seu futur".

Tremosa ha estat concís i ha comparat l'actual situació de l'Ebre amb el Tajo: "Per què no passa amb el Tajo i amb Portugal? Si Catalunya fos un estat, estaríem més blindats pel que fa al cabal ecològic, perquè la Constitució Espanyola està per sota dels tractats internacionals".

Juntament amb Tremosa i Gambús també han assistit a la manifestació el secretari d'Organització de CDC, Josep Rull, i el vicesecretari general d'UDC, Antoni Font; les diputades al Parlament Meritxell Roigé i Annabel Marcos, entre d'altres dirigents, càrrecs locals i militants de la federació nacionalista a les Terres de l'Ebre
  
Els incompliments de l'estat a la UE 
L'eurodiputat, que ha atès els mitjans abans de començar la manifestació, ha repassat la tasca feta per CiU aquests darrers 5 anys al Parlament Europeu i també ha apuntat els diferents incompliments del Govern espanyol pel que fa a directives europees. "Fa sis anys que el Govern espanyol hauria d'haver presentat els plans ambientals dels rius, hi ha denúncies de la Comissió i sentències dels tribunals europeus al respecte” ha reblat Tremosa, juntament amb Francesc Gambús.

"Sort en tindrem de ser Unió Europea davant d'aquells que acumulen centenars d'incompliments i s'omplen la boca de defensar la legalitat i la Constitució cada dia" ha afirmat l'eurodiputat, tot puntualitzant que el cas de la directiva marc de l'aigua és un dels casos més flagrants.

Tremosa, que  també ha estat acompanyat per la directora general de polítiques ambientals del Govern i presidenta de la sectorial de Medi Àmbit de Convergència, Marta Subirà, ha celebrat que des de la Generalitat de Catalunya s'estigui a punt de presentar un recurs a la Comissió Europea en contra del Pla de Conca.

Tremosa ha donat suport a les reivindicacions de la Plataforma en Defensa de l'Ebre i ha recordat que al mes de juny van ser rebuts pels eurodiputats catalans a la Comissió de Peticions del Parlament europeu, i que s'han presentat moltes preguntes a la Comissió qüestionant i rebutjant el Pla Hidrològic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada