dimarts, 18 de març del 2014

Un 60% a favor que Catalunya sigui un nou estat d'Europa

L'enquesta del CEO, difosa per RAC1, assenyala que un 74% defensa un referèndum, el resultat del qual seria acceptat per un 87%

, Barcelona | Actualitzat el 18/03/2014 a les 08:03h
Un 60% dels catalans estan favor que Catalunya esdevingui un nou estat d'Europa, segons els resultat de la darrera enquesta òmnibus efectuada pel Centre d'Estudis d'Opinió de la Generalitat (CEO) a la qual ha tingut accés RAC1, i que ha difós aquest matí el programa "El món a RAC1" de Jordi Basté. La mostra ha preguntat a 1.600 persones.

Per circumscripcions, els partidaris d'un estat català són el 58% a Barcelona, el 63% a Girona, el 71% a Lleida i el 61% a Tarragona.

Un 87% dels catalans acceptaria el resultat de la consulta, fos el que fos. Tres de cada quatre creuen que el tracte que l'Estat espanyol dóna a Catalunya és insatisfactori i que el Parlament de Catalunya hauria de tenir més poders. El 74% creu que un referèndum és la millor opció per determinar el que realment desitgen els catalans per al futur polític del país. El procés es veu amb sensacions com "esperança, il·lusió i incertesa".

L'enquesta també ha preguntat temes relacionats amb activitats dels diistints departaments del Govern. Així, un de cada quatre ciutadans creu que aquest any pot tenir problemes per pagar el lloguer o la hipoteca. D'altra banda, la majoria manifesten que consumeixen menys productes culturals degut als efectes de la crisi econòmica.
http://www.naciodigital.cat/noticia/66198/60/favor/catalunya/sigui/nou/estat/europa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada