dijous, 20 de març del 2014

Neus Munté felicita Càritas "per aquests 70 anys perseguint la justícia social i la igualtat d'oportunitats i lluitant contra la pobresa"

La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, i el cardenal Martínez Sistach han inaugurat l'exposició "Càritas, un No per a ningú. 70 anys"

La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, i el cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, han inaugurat aquesta tarda l’exposició “Càritas, un No per a ningú. 70 anys”, que es podrà veure fins 27 d’abril al Palau Robert.
 
Neus Munté ha felicitat a Càritas “per aquests 70 anys d’acció social, de sensibilització i de denúncia, perseguint sempre la justícia social, la igualtat d’oportunitats i lluitant contra la pobresa”.
 
La consellera de Benestar Social i Família ha recordat que “la relació entre el Departament i Càritas és llarga i fructífera”, una relació que “ha aconseguit millorar la vida de moltes persones del nostre país”. En aquest sentit, ha recordat que “el Departament de Benestar Social i Família té la voluntat constant de sumar esforços amb el Tercer Sector social, perquè entenem que sumar esforços és bàsic si volem sumar sinèrgies i obtenir millors resultats”.
 
La gran tasca dels voluntaris
 
Neus Munté ha assegurat que a “Catalunya sempre ha tingut un gran capital social, el voluntariat, una forma d’expressió de la ciutadania amb els sectors més desfavorits de la nostra societat”. En aquest sentit, ha afirmat que“els voluntaris de Càritas, que treballen dia a dia a peu de carrer, són el millor exemple d’aquest voluntariat social que té el nostre país”.
 
“Càritas, un No per a ningú. 70 anys”, dóna a conèixer l’acció social que  Càritas ha desenvolupat al llarg de 70 anys. L’entitat ha portat a terme una important tasca basant-se en tres eixos centrals: acció social, sensibilització i denúncia. Un muntatge de vídeos 3D, a l’entrada de l’exposició, permet adonar-se del que representa viure i patir una situació d’exclusió social. Un altre apartat de l’exposició explica diversos projectes de l’entitat amb les persones com a veritables protagonistes. S’hi recullen les experiències d’aquelles persones que, en un moment donat, necessiten el suport de Càritas, i les d’altres que s’ofereixen voluntàriament a fer-los costat. La mostra acaba amb la projecció d’un audiovisual dels 70 anys de la història de l’entitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada