divendres, 7 de març del 2014

Irene Rigau: "Quan s'obren les portes de les aules s'obren les portes al futur del país, perquè s'eduquen les noves generacions"

  • La consellera d’Ensenyament ha inaugurat aquest matí l’escola Enxaneta de Viladecans i l’escola Gaudí de Sant Boi de Llobregat
La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha destacat avui la importància de la tasca que fan els centres educatius i els docents, ja que “cada dia quan els nens es lleven tenen una nova oportunitat, i cada dia quan s’obren les portes de les aules s’obren les portes al futur del país, perquè s’eduquen les noves generacions”. Rigau ha fet aquestes declaracions durant el parlament d’inauguració de l’escola Enxaneta de Viladecans.
 
L'escola Enxaneta, ubicada a la zona de Ponent, compta amb dispositius 'intel·ligents' i sistemes energètics de darrera generació que fan que aquesta sigui la primera smart school del municipi.  El centre disposa de pissarres digitals interactives connectades amb fibra òptica. Cal destacar també que el centre forma part de la Xarxa d'Innovació Educativa del municipi creada per impulsar nous projectes d'escola digital.
 
La titular d’Ensenyament ha ressaltat les característiques del centre, i ha comparat la tasca educativa amb un vaixell: “Educar és com remar a contracorrent, anar traient dificultats i anar avançant. La tasca educativa és com remar, no es pot aturar. Anar a escola és el mateix, s’ha d’assistir, fer els deures i no aturar-se”.

El nou centre educatiu és un dels més grans del municipi. Té 4.987,60 m2 de superfície construïda i compta amb 8.000 m2 de parcel·la, disposa de planta baixa i dos pisos, en què es distribueixen més de 40 aules, un gimnàs amb vestuaris, un menjador amb cuina pròpia, una biblioteca i un local per a l'associació de mares i pares. El pati, ampli, té espais separats i independents per als alumnes d'infantil i primària.
 
L'arquitectura de l'edifici és de “classe A” i disposa de diferents elements energètics pensats per aprofitar al màxim els recursos naturals, generar energia verda i estalviar recursos. Un altre element innovador que té és la caldera de condensació d'alta eficiència, que pot aprofitar el poder calorífic del vapor de l'aigua que genera, aportant-li un rendiment extra del 107%. També disposa de telelectura 'intel·ligent' d'aigua gràcies a uns equips que permeten un control on line i en temps real del consum.

Inauguració de l’escola Antoni Gaudí
 
A continuació la consellera d’Ensenyament ha inaugurat l’escola Antoni Gaudí de Sant Boi de Llobregat. Irene Rigau ha assegurat que “l’ensenyament públic és la nostra prioritat, és bàsic a Catalunya. Les dades demostren que determinats tòpics no valen. Hem crescut en oferta educativa malgrat les circumstàncies i aspirem a no perdre mai el sentit de l’exigència i la priorització”.
 
L’escola Antoni Gaudí va ser construïda l’any 1979 després del gran creixement del barri de Marianao de Sant Boi de Llobregat durant els anys 60. Aquest inici de curs l'escola s'ha instal·lat en l'edifici definitiu ja remodelat. L’escola actualment compta amb diferents projectes com són els padrins de lectura, el de biblioteques.edu, fem teatre amb alumnes de 5è i 6è de primària o el projecte de música Cantània.
 
 
 
7 de març de 2014
fotofoto Fotografia1
fotofoto Fotografia 2

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada