dimarts, 18 de març del 2014

Mas, al diari grec 'To Vima': "Qualsevol intent de silenciar la voluntat del poble català fallarà"

El president de la Generalitat adverteix que "una veritable democràcia no pot ignorar o negar la força de la voluntat popular"
Artur Mas
El president de la Generalitat, Artur Mas
Nerea Rodríguez
El president de la Generalitat, Artur Mas, es mostra contundent en un article publicat dissabte al diari grec ‘To Vima’: “El desig del poble de Catalunya a votar sobre el seu futur no desapareixerà.Qualsevol intent de silenciar la voluntat del poble català fallarà”. En aquest sentit, lamenta que la resposta del Govern espanyol hagi estat “hostil fins ara, però cal que tinguem fe en els valors universals que es troben en el cor d'Europa”.

En l’article, titulat “Deixeu-nos votar!”, Mas recorda que “és un principi fonamental de la democràcia europea que els principals temes d'interès públic, en concret pel que fa referència al futur d'un Estat, poden i han de ser resolts d'acord amb els desitjos del poble”. A més, assenyala que “la majoria de la societat catalana ha deixat clar, en les eleccions i manifestacions públiques, que volen votar per decidir el seu futur”, i continua: “Una veritable democràcia no pot ignorar o negar la força de la voluntat popular”.

El president diu, en referència a les dues preguntes pactades per la consulta del 9 de novembre, que “ningú té res a témer d'aquestes preguntes simples, amb l'excepció potser dels que volen que els desitjos de la gent siguin ignorats”. En relació a la relació entre Catalunya i Espanya, Mas escriu que “no és el que podria ser” i menciona la retallada de l’Estatut feta al 2010 pel Tribunal Constitucional.

"Sempre serem bons veïns amb tots"

Alhora, el president de la Generalitat es mostra convençut que “les solucions reals i eficaces es poden trobar, sempre tenint en compte que la voluntat democràticament expressada dels pobles és fonamental”. “Catalunya és part d'Europa i els catalans són europeus. Volem jugar el nostre paper ple en una Unió Europea pacífica i pròspera, que es va crear fa tres dècades. Estem compromesos a mantenir i aplicar les lleis i directives de la UE. Celebrarem i protegirem les diferències cosmopolites del nostre poble i d’Europa”, argumenta.

En l’article, també manifesta que “farem tot el possible per donar suport a un enfocament europeu comú per a la resolució de problemes, inclòs l'euro i la salut de l'economia europea. I sempre serem bons veïns amb tots més enllà de les nostres fronteres, incloent als nostres amics espanyols, els quals estem disposats a ajudar quan sigui necessari”.

Finalment, conclou: “No hi ha dubte que el referèndum del 9 de novembre, sobre el futur de Catalunya presenta molts desafiaments per a Catalunya, Espanya i la UE, però no el podem minimitzar. Amb calma, lògica i realisme, el referèndum i qualsevol procés d’eventual transició és una oportunitat per a Europaper demostrar un cop més al món la seva capacitat de respondre als desafiaments de la pau, la democràcia i la llibertat en l'esperit que es troba al cor de la nostra unió continental”.

http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/03/mas_al_diari_grec_to_vima_qualsevol_intent_de_silenciar_la_voluntat_del_poble_catala_fallara_99440.php

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada