dilluns, 3 de març del 2014

Rull: "Volem votar el 9 de novembre; volem el suport de la UE per a fer-ho possible; demanem el reconeixement de la UE del resultat que s'expressi a les urnes"

Sobre el Pla Hidrològic proposat per l’Estat espanyol, Josep Rull ha assegurat que “és un pla que posa en risc el delta de l’Ebre i que vulnera la directiva europea”  

El secretari d’Organització de Convergència, Josep Rull, ha recordat que els partits polítics que van donar suport el mes de desembre a la data i la pregunta per la celebració de la consulta a Catalunya “compartim uns principis, que són tres: volem votar el 9 de novembre; volem que la UE doni suport a aquesta voluntat de votar i a la possibilitat que el 9 de novembre a Catalunya hi hagi unes urnes; demanem que la UE reconegui el resultat de les urnes, el resultat de la votació. I si finalment, la majoria de catalans aposta per un estat propi, un estat sobirà i independent, i hagi aquest reconeixement”.  I ha emfatitzat que aquest punt de partida “és molt important, perquè aquests tres elements comuns i compartits seran presents en els programes electorals que es presentaran a les eleccions europees”. Rull ha recordat que l’Assemblea Nacional Catalana i d’altres organitzacions han demanat que els partits polítics vagin més enllà i que “la predisposició de Convergència hi és”. Però, ha volgut traslladar que “aquests tres principis, són conseqüència directa d’allò que ja hem estat aprovant, i que hem discutit al Parlament de Catalunya”.

Pla Hidrològic
Sobre el Pla Hidrològic proposat pel Govern espanyol, Josep Rull ha assegurat que “aquest és un pla que posa en risc el Delta de l’Ebre”. I ha demanat un plantejament “sensat” com el que ha posat la Generalitat de Catalunya damunt la taula. “Hi ha d’haver un equilibri entre els usos legítims dels regants; però, també s’ha de garantir el patrimoni tant extraordinari, com és el Delta de l’Ebre”. A més a més, s’ha mostrat convençut que “el Pla Hidrològic, com es planteja, vulnera la directiva europea”. I ha recordat que “aquells que ens amenacen de fer-nos fora de la UE, són els que vulneren la legislació europea”. Josep Rull ha lamentat que ahir el ministre d’Agricultura no el presentés “perquè el ministre Arias Cañete sap que si vol ser comissari europeu, no pot presentar un pla que contradigui les directives europees”.

Assemblea d’Entitats de la Immigració
Sobre l’Assemblea d’Entitats de la Immigració, organitzada per la Fundació Nous Catalans i celebrada aquest matí, Josep Rull ha recordat que són unes jornades prèvies al Convenció Nacional que celebrarà CDC els dies 15-16 de març. I que tenen l’objectiu de ser un “procés participatiu per començar a dibuixar com serà aquest nou país”. I ha subratllat que “per a Convergència és molt important que aquest sigui un procés integrador, que tingui en compte els 7 milions i mig de catalans”. Per aquest motiu, des del partit i la Fundació Nous Catalans “hem volgut obrir les portes de bat a bat, no pot quedar ningú exclòs d’aquest procés, d’aquest debat. Nosaltres plantegem un nou estat, una nova nació, absolutament inclusiva i vàlida per a tothom”.

Durant la cloenda de l’acte, el president de la Convenció Nacional de CDC i portaveu de CiU al Senat, Josep Lluís Cleries, ha agraït totes les aportacions que s’han fet a l’assemblea i ha assegurat que “aquest procés s’ha fet obert perquè volem escoltar les persones, la gent, les entitats. La Catalunya que volem pel futur l’hem de construir tots i totes. Volem la Catalunya plural”.
Per la seva banda, el director de la Fundació Nous Catalans, Àngel Colom, ha animat els assistents a què participin en el moment que viu Catalunya i  ha recordat “que tots som catalans, independentment d’on haguem nascut”. També ha agraït totes les aportacions de les entitats perquè “han ajudat a eixamplar i enriquir les conclusions que s’incorporaran a la Convenció Nacional de Convergència”.
El secretari d’Organització de Convergència, Josep Rull, ha conclòs l’acte recordant una frase de Nelson Mandela “Un guanyador és un somiador que mai s’ha rendit”. I ha recordat que els catalans “tenim un somni. Volem viure en un país millor i volem deixar una nació que valgui la pena”. 




Barcelona,  1 de març de 2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada