dilluns, 3 de març del 2014

Tremosa agraeix la confiança de CDC de renovar la seva candidatura a Europa perquè "és un aval a la feina feta durant aquests anys"

Josep Rull ha lamentat que hi hagi dirigents del PP que vulguin confrontar el Delta de l’Ebre i els regants de Lleida, perquè “es pot garantir el cabal de l’Ebre i l’aigua del canal Segarra-Garrigues” 

El vicesecretari general de Coordinació Institucional de CDC,Lluís Corominas, ha anunciat la decisió del Comitè Executiu Nacional de Convergència de designar com a candidat del partit a les pròximes eleccions europees a Ramon Tremosa. “Ara, s’ha de ratificar aquesta decisió al Consell Nacional de CDC i, després, al CN conjunt amb els companys d’Unió”, ha concretat.  Corominas s’ha mostrat satisfet amb aquesta decisió “per la bona feina que ha fet  Ramon Tremosa. Ha aconseguit que la nostra veu se senti a les institucions europees. És un orgull que sigui el nostre candidat”.

El candidat proposat pel CEN de Convergència a les pròximes eleccions europees, Ramon Tremosa, s’ha mostrat agraït al partit per poder tornar a representar Convergència a Europa. Tremosa ha assegurat que “és una satisfacció personal, perquè avala la feina feta; perquè permet poder viure els moments apassionants pels quals passa Catalunya; i per l’expectativa de futur”. El candidat europeu s’ha compromès a continuar treballant en la direcció dels darrers 5 anys i “fer pinya, sempre que sigui possible, amb els altres eurodiputats catalans”.

Per demostrar la feina feta durant aquests anys a Europa, Ramon Tremosa ha relatat la seva tasca parlamentària. “Durant aquests anys he presentat 1.031 preguntes parlamentàries; mentre que el PP, que són 24 eurodiputats, n’han presentat 963 i, els 23 eurodiputats socialistes n’han presentat 921”. I ha subratllat que “les preguntes presentades fan referència a casos concrets que afecten Catalunya”.

Per la seva banda, el secretari d’Organització de Convergència, Josep Rull, ha explicat que al CEN també s’ha parlat sobre el polèmic Pla Hidrològic Nacional del Govern espanyol. Rull ha lamentat “la manca rotunda de diàleg” de l’executiu espanyol i ha denunciat la voluntat d’alguns dirigents del PP de voler confrontar els regants del delta de l’Ebre amb els de Lleida. El dirigent de Convergència ha recordat que “la proposta de la Generalitat garanteix la compatibilització dels usos del canal i del rec”. “Es poden garantir les dues coses, hi ha marge per a garantir el cabal del l’Ebre i el canal Segarra Garrigues”. El secretari d’Organització ha apuntat que de les 450 mil hectàrees noves que contempla el PHN, “només hi ha 30 mil hectàrees que afecten Catalunya. El que el Govern espanyol limita, no és el cabal suficient del Delta, sinó el tram català de l’Ebre”. Per aquest motiu, el Govern  de Catalunya està treballant per garantir que el patrimoni del Delta no quedi malmès.

Rull ha assegurat que es recorrerà les instàncies europees per a garantir que es compleix la directiva europea sobre el marc de l’aigua, perquè “la proposta del Govern espanyol vulnera la normativa europea. Aquells que incompleixen la normativa són els que amenacen Catalunya de deixar-la fora de la UE”.

Convenció Nacional de CDC
El secretari d’Organització també ha recordat que els 15 i 16 de març se celebrarà la Convenció Nacional de CDC sota el lema ‘Compromesos amb les persones’, “on farem la nostra aportació de com ha de ser l’estat català que volem construir”. La convenció estarà dividida en 4 àmbits: social, Europa, econòmic i de regeneració democràtica. Josep Rull ha assegurat que aquesta convenció servirà per explicar que “tenim l’oportunitat de construir un país nou i un país millor. Volem explicar com ens imaginem aquesta nova Catalunya”.
A la Convenció Nacional hi participaran militants i gent externa del partit. La cloenda serà diumenge 16 de març amb la intervenció del president de la Generalitat, Artur Mas i la de Ramon Tremosa.
Barcelona,  3 de març de 2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada