dilluns, 17 de març del 2014

Rull: "Ens conjurem per transformar en realitat els nostres somnis i aconseguir progrés i benestar per als nostres fills"

Corominas destaca que amb la Convenció Nacional “escrivim com ha de ser la Catalunya independent” amb “un procés compartit de CDC cap a la societat i de la societat cap a Convergència”

El secretari d’Organització de Convergència, Josep Rull, ha afirmat que amb la Convenció Nacional, que CDC celebra aquest cap de setmana a Barcelona, “adquirim el compromís i ens conjurem per tal de transformar en realitat els nostres somnis i aconseguir progrés i benestar per als nostres fills”. Rull ha recordat que les bases fundacionals de CDC estan situades en “la justícia social, l’estat del benestar, la llibertat d’iniciativa i el progrés individual i col·lectiu de la gent” i que, per assolir aquests objectius, “l’estat propi és el millor instrument”. El secretari d’Organització de CDC ha explicat que la Convenció Nacional, que porta per títol “Compromesos amb les persones!”,  té com a objectiu “escriure com volem que sigui el futur del país” i ha fet una crida a tots els catalans i catalanes a participar-hi i “ser membres fundadors d’aquest nou estat”.   

En la seva intervenció a la Convenció Nacional, Rull ha explicat que CDC treballa en els tres escenaris que Catalunya té davant: “El 9 de novembre, l’abans de  la consulta i el dia després de la consulta”. Així, es treballa per “blindar la democràcia i el dia de la consulta, constantment amenaçat” i, fer possible que el poble de Catalunya pugui decidir lliurement i democràticament el seu futur. Però també en “eixamplar la majoria” social a favor del dret a decidir i en “tots els elements que hem de construir” per després de la consulta. En aquest sentit, ha indicat que “el nou estat que pensem ha de ser capaç de fer una gran sacsejada, hem d’escriure quelcom nou per garantir la justícia, el progrés i el benestar”.

Sobre la consulta, Rull ha remarcat que “la força de la democràcia no la trencarà ningú” i que “no ens quedarem atemorits davant les amenaces”, d’aquells que diuen una Catalunya independent quedaria exclosa del món pels segles dels segles. Rull ha assenyalat que totes aquestes “amenaces” tenen un denominador comú que són els costos que l’estat que volem construir. “Aquests costos només tenen una causa i és que l’estat espanyol ens ha dit que farà tot el que estigui al seu abast per fer la vida impossible a aquest nou estat”, ha exposat. Rull ha lamentat que l’aspiració sigui “posar traves” però ha advertit que “no se’n sortiran perquè el nostre compromís és massa intens”.

Un procés de CDC cap a la societat i de la societat cap a CDC
Per la seva banda, Lluís Corominas, vicesecretari general de Coordinació Institucional de Convergència Democràtica de Catalunya, ha recordat que dos anys després del Congrés que el partit va celebrar a Reus, es dóna compliment al mandat congressual de realitzar aquesta Convenció Nacional però també es compleix el que es va fixar en ponència “d’iniciar el camí cap a l’estat propi”, un fet que “ens ha donat confiança i credibilitat”.   

Corominas ha explicat que en aquesta convenció “estem escrivint com ha de ser la Catalunya independent amb un procés de CDC cap a la societat i de la societat cap a CDC però el que fem aquest cap de setmana és també acabar de definir el cos doctrinal de CDC de cara al futur”.  El vicesecretari general de CDC ha remarcat que “els partits també som una estructura d’estat” i que, com a primer partit del país, hem de saber “encapçalar el debat sobre la regeneració democràtica” i  “encomanar el que debatem de cara enfora”. “Aquest no ha de ser un debat d’un cap de setmana”, ha afegit. “Canviar a millor ha de ser un debat constant”, ha reblat.

En aquest sentit, ha recordat que els darrers anys s’ha posat en evidència que “els valors sobre els que havíem construït la nostra societat no eren tan sòlids” i que “calen canvis també en els valors que han fet de la política el mirall de totes les misèries de la societat”. Corominas ha defensat els valors fundacionals de CDC i que “la nostra manera de ser i de fer no s’entendria sense aquesta base fundacional que era aportar tota la nostra capacitat al bé comú per transformar a millor la nostra societat”. “Aquest és el nostre camí i hem de ser conscients que sense aquests valors no aconseguirem arribar al final”. 

Donar resposta als problemes d’avui i imaginar el futur
Finalment, Josep Lluís Cleries, president de la Convenció Nacional,  ha indicat que en aquests moments de dificultats, quan altres partits prefereixen no estar a les institucions, “CDC i CiU estem donant resposta als problemes que avui té la societat catalana, amb uns instruments que no són els que voldríem, i alhora imaginem el futur”. Cleries ha subratllat que necessitem un instrument clau: “la nostra llibertat és la que ens farà tenir totes les possibilitats per donar resposta a les necessitats de la gent”.

En aquest sentit, ha afegit que “proposem a la gent exercir el dret a decidir per anar a un lloc concret: un estat del benestar fort i sostenible, que pensi en la gent i amb unes estructures que donin seguretat a les persones”. Cleries ha posat èmfasi en que aquesta “sacsejada interna” no l’estem fent “mirant-nos el melic” ja que s’ha comptat amb el treball i participació de persones que no formen part del partit. “La manera de fer de CDC sempre ha estat estar a prop de la gent, sabent escoltar i la convenció pretén escoltar a la societat catalana per donar resposta al que ens demana la gent”, ha conclòs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada