dilluns, 24 de març del 2014

President Mas: "Adolfo Suárez sabia que pels grans reptes calen solucions ni típiques ni clàssiques"

  • El cap de l’Executiu ha visitat aquest migdia la capella ardent de l’expresident Suárez, instal·lada al Congrés dels Diputats
El cap de l'Executiu parlant amb Adolfo Suárez, fill de l'expresident
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha destacat aquest migdia que l’expresident Adolfo Suárez sabia que “a grans reptes, grans solucions, que no poden ser les típiques ni les clàssiques”, i que, en els temps actuals, el que cal és desenvolupar, com ho va fer ell, “un gran poder d’imaginació i un gran coratge polític per enfrontar-se a aquestes situacions que, en part, són d’abans, però també són noves”.
 
El cap de l’Executiu ha pronunciat aquestes paraules des de Madrid, després de visitar la capella ardent instal·lada al Congrés dels Diputats per acomiadar el que fou el primer president de la democràcia.
 
El president ha volgut traslladar en nom del Govern i de la major part del poble de Catalunya el condol a la família Suárez, així com el “respecte i reconeixement”cap a la figura de l’expresident i cap al que va ser capaç de fer, “mirant més per l’interès general i el bé comú del conjunt de l’Estat, que no pas pel seu bé personal ni el del seu partit”.
 
En aquest sentit, Artur Mas ha destacat especialment el paper que va exercir l’expresident des de l’òptica catalana, assegurant que “un dels gestos de més coratge polític i de més visió del president Suárez, conjuntament amb el Rei, va ser restablir la Generalitat de Catalunya com a institució d’autogovern de Catalunya, amb el retorn del president Josep Tarradellas de l’exili abans, i ho subratllo, que s’aprovés la Constitució espanyola”.
 
Actituds com aquesta, ha dit Artur Mas, que demostren que els valors de “gran visió en moments difícils, sentit d’estat, audàcia, coratge polític i generositat”,que van inspirar i caracteritzar el president Adolfo Suárez, “avui fan més falta que mai”.
 
Davant dels mitjans de comunicació aplegats a les portes del Congrés, el president de la Generalitat també ha destacat que un dels actius polítics que actualment s’hauria de tenir molt present és l’actitud d’Adolfo Suárez en els moments difícils, quan “va mirar de cara els problemes i no cap a un altre cantó ni els va defugir”.
 
“Es va atrevir i va actuar amb gran valentia, va arriscar, va guanyar i es va cremar, o el van cremar. I, en els moments actuals, gent amb aquesta visió i amb aquest sentit i característiques personals, fan especialment falta”, ha reblat.
 
Artur Mas ha explicat que durant la visita a la capella ardent ha mantingut una conversa amb el fill d’Adolfo Suárez, “breu, però plena d’emoció i de respecte mutu”, on aquest li ha demanat al president de la Generalitat que “transmetés la seva salutació més fervent al conjunt del poble de Catalunya per totes les mostres de proximitat i de condol que han rebut”.
 
El cap del Govern té previst assistir el proper dilluns, 31 de març, al Funeral d’Estat en memòria d’Adolfo Suárez que se celebrarà a la catedral de l’Almudena.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada