divendres, 7 de març del 2014

Rull: "La Ruta pel Sí" donarà la veu als ciutadans i explicarà els arguments favorables a la consulta"

CDC ha presentat avui a Badalona la “Ruta pel Sí”, que recorrerà durant 7 setmanes tot el territori català buscant testimonis partidaris del dret a decidir

El secretari d’Organització de Convergència, Josep Rull, acompanyat del vicesecretari general de Coordinació Institucional de CDC, Lluís Corominas, i del president de la Federació de les comarques de Barcelona de CDC, Ferran Falcó, ha presentat avui “La Ruta pel Sí”, que forma part de la campanya “Sí, vull”, engegada per CDC fa unes setmanes.  Rull ha explicat que en aquesta fase es “donarà la veu als ciutadans i s’explicarà els arguments favorables a la consulta, de cara a garantir que el 9 de novembre Catalunya pugui decidir el seu futur”.

Rull ha explicat que, des d’avui i fins el 3 de maig, una furgoneta conduïda per un militant de CDC visitarà totes les comarques catalanes, acabant sempre a la capital de comarca amb un acte polític: “Dins la furgoneta hi haurà un càmera per copsar testimonis de gent concreta. Preguntarem com estan vivint aquest procés en relació a la consulta. El “Sí, vull” ha de tenir com a protagonistes la gent d’aquest país: els homes i les dones que són l’autèntica força del procés”. També ha apuntat que, aprofitant la ruta de la furgoneta, el partit exposarà el seu full de ruta: “Donarem arguments, explicarem com volem guanyar la majoria, com volem exercir la democràcia i com volem guanyar un nou estat, i el que és més important, com volem que sigui aquest estat”. 

Rull ha detallat també com s’ha plantejat la campanya: “El “Sí,vull” es declina de 5 maneres diferents:  Sí, vull votar;  Sí, vull decidir el nostre futur;  Sí, vull ser optimista; Sí, vull decidir el nostre futur;  i Sí, vull construir un nou país”. En aquest sentit, ha remarcat que es tracta d’una iniciativa totalment “transversal”, on no es preguntarà a ningú d’on ve sinó on vol anar” i ha afegit que és un moviment “ple d’esperança, no basat en el greuge, que s’expressa de manera molt positiva”. Rull considera que “hi ha poques generacions que tinguin la responsabilitat de decidir: el 9 de novembre podem escriure una part de la història amb majúscules”. El secretari d’Organització de CDC ha recordat també que l’objectiu final del partit és defensar el sí a un estat propi i que el concepte de sobirania va sempre lligat amb el de justícia social.

Ferran Falcó, de la seva banda, ha expressat la seva satisfacció pel fet que la campanya hagi començat a Badalona, la seva ciutat: “Badalona, com a tercera ciutat de Catalunya, s’ha de sumar a la campanya, al dret a decidir. Aquesta no és una ciutat monolítica en el vot, i, tot i això, no m’he trobat ningú que no vulgui votar. Ben al contrari, la gent té ganes de votar i s’està movent per a això”.

“El càlcul fiscal d’Extremadura és insultant”

A preguntes dels periodistes, Rull ha valorat el càlcul de les balances fiscals que ha presentat la Junta d’Extremadura: “ És insultant. Considerem que aquest plantejament és una manca de respecte al rigor tècnic, científic i polític. Aquesta manera de fer política, a cop de titular i adulterant les dades, acaba sent perjudicial i desacredita els que ho presenten. Demanem rigor i transparència, les dades sempre estan amb Catalunya”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada