dimarts, 18 de març del 2014

Homs acusa el govern espanyol de “fer el ridícul” davant de la comunitat internacional en comparar Crimea i Catalunya

El govern denuncia que Margallo pressiona fins i tot el Vaticà perquè es pronunciï en contra del procés

El conseller de la Presidència creu que les constants “desqualificacions” del PP no ajuden a asserenar el debat ni aporten arguments

Homs, durant la roda de premsa posterior al Consell Executiu d'aquest dimarts Foto: ACN.
1
El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha acusat aquest dimarts el govern espanyol de “fer el ridícul” davant de la comunitat internacional en comparar els processos de Crimea i Catalunya. Homs ha assegurat que el govern no està “en absolut preocupat” perquè l'Estat estigui comparant ambdues realitats perquè “no hi ha cap govern seriós que ho faci, ni cap mitjà de comunicació seriós”. També ha aprofitat per denunciar que declaracions sobre Crimea al marge, el ministre d'Afers Exteriors, José Manuel García-Margallo, està pressionant fins i tot el Vaticà perquè es pronunciï en contra del procés català, pressions, ha dit, “que no li acaben de funcionar”.
En roda de premsa després de la reunió del Consell Executiu, Homs ha opinat que el govern espanyol actua portat per una “dèria i per una falta de serenitat” que el porta a “fer el ridícul davant de la comunitat internacional”. Però és que a més, ha afegit, l'executiu de Mariano Rajoy es contradiu, ja que la mateixa vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, va opinar que el casos de Catalunya i de Crimea no tenien res a veure. “Portats suposo per aquests 'imputs' galàctics, acaben fent comparacions que si per alguna cosa ens preocupen és pel ridícul que fan davant de la comunitat internacional”, ha dit fent una referència irònica a les declaracions de Margallo sobre una Catalunya “vagant per l'espai pels segles dels segles” fora de la UE.
Encara sobre el ministre, l'ha acusat de pressionar per tot arreu, fins i tot arribant al Vaticà, per aconseguir algun posicionament contrari al procés català, i ha constatat que dediquen “molta energia” a fer això i en canvi molt poca per establir cap mena de diàleg amb Catalunya.
Que Margallo comparegui al Parlament
Sobre la petició perquè Margallo comparegui al Parlament per explicar els informes que trasllada a les ambaixades, Homs ha opinat que és el ministre qui ha de venir a la cambra català en correspondència amb “l'ímpetu” que té sobre el tema català. És més, li ha agraït la seva actitud perquè s'està convertint en “un contribuïdor net a la internacionalització de la causa catalana”. Ha celebrat també que sigui el ministre d'Exteriors qui més parli de la consulta.
Les “desqualificacions” del PPC no ajuden a asserenar el debat
També s'ha referit a les declaracions de la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, que va dir que el president de la Generalitat havia “embogit”. A parer d'Homs, aquestes “desqualificacions” no ajuden a asserenar el debat ni aporten arguments, i les ha trobades “francament molt lamentables”.
També s'ha queixat que la líder del PPC digués que el full de ruta de l'ANC no es podria donar a terme en un escenari pacífic, i ha constatat que “hi ha gent que té mal perdre i diu coses fora de lloc”, perquè el poble català, ha conclòs, és “acreditadament pacífic i democràtic”.
Darrera actualització ( Dimarts, 18 de març del 2014 18:02 )http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/725803-homs-acusa-el-govern-espanyol-de-fer-el-ridicul-davant-de-la-comunitat-internacional-en-comparar-crimea-i-catalunya.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada