dijous, 20 de març del 2014

Una batussa entre Rull i Cañas espanta el Parlament

El diputat de Ciutadans adverteix el de CiU perquè creu que li fa befa, i aquest li replica que "s’ofegarà en la seva mala bava”

El president de la comissió pateix per aturar la brega

, Parlament | Actualitzat el 19/03/2014 a les 19:37h
Arxivat a: Parlamentprocés català



Tensió i agressivitat dialèctica a la Comissió de Territori i Sostenibilitat celebrada aquest matí al Parlament. Una pulsió que ha obligat al seu president, el veterà diputat ecosocialista Salvador Milà, a posar ordre i recordar les normes als diputats. Sobretot al de Ciutadans, Jordi Cañas, que ha anat a la brega amb el convergent Josep Rull i el republicà Marc Sanglas, mentre la resta contemplaven perplexos el to i la forma de la intervenció de Cañas.

L’ambient s’ha començat a escalfar en el debat d’una moció sobre el projecte Castor. El diputat Sanglas ha fet un esment als Països Catalans que ha sulfurat Cañas, que l’ha acusat de “pancatalanisme”. I ha fet una agosarada comparació entre els Sudets txecs envaïts per l'Alemanya hitleriana i les paraules de Sanglas amb el projecte de Vinaròs. S’ha demanat la retirada de la paraula, que no s’ha produït. Ans al contrari, Cañas ha assegurat que ERC és una amenaça per a la democràcia.

En els darrers minuts de la sessió, quan s'havia restablert més o menys la calma, ha esclatat una nova tempesta. Cañas ha acusat Rull d’avançar el Pla de Barris de Terrassa per tal d’apuntar-se “una medalla per si resulta candidat a l’alcaldia”. A Rull no li han caigut bé les acusacions i mentre esperava el torn de rèplica feia senyals a Cañas. Aquest ha reaccionat i ha aturat la seva intervenció per interpel·lar al portaveu de CiU. ”¿Me estás haciendo burla, Rull? Me lo explicás después”, li ha etzibat Cañas, tot assenyalant-li la porta.

Rull no s’ha arronsat i en torn de rèplica i al·lusions, s’ha dirigit al diputat unionista advertint-lo: “Algun diputat s’ofegarà de la mala bava que té”. Cañas ha saltat com una molla mentre Rull continuava burxant amb un lapidari “se sent al·ludit senyor Cañas?”. Finalment, Salvador Milà ha posat ordre, suant la cansalada, i ha aturat la discussió quan els decibels s’enfilaven molt amunt, mentre la resta dels diputats de la sala contemplaven atònits l'escridassada.
http://www.naciodigital.cat/noticia/66290/batussa/entre/rull/canas/espanta/parlament

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada