dilluns, 31 de març del 2014

President Mas: "L'objectiu de BCN World és crear més feina al país i que Catalunya tingui el lideratge turístic a nivell mundial"

  • El cap de l’Executiu i el primer secretari del PSC, Pere Navarro, han firmat avui l’acord per aprovar les reformes legislatives necessàries per fer possible el projecte 
  • El president destaca que BCN World vol “atreure convencions, congressos i turisme familiar” i destaca que “l’aprovació d’una llei, clara i transparent” assegurarà que les coses es facin correctament
El president Mas amb Pere Navarro en un moment de l'acte
El president de la Generalitat, Artur Mas, i el primer secretari del PSC, Pere Navarro, han formalitzat aquest migdia l’acord per aprovar la llei que permeti que el projecte de BCN World sigui una realitat.
 
En un acte institucional a la Torre del Pretori romà, acompanyats dels alcaldes de Tarragona, Vila-seca i Salou, el cap de l’Executiu ha subratllat que el projecte està basat en tres pilars fonamentals: la creació d’ocupació, el lideratge turístic i les bones pràctiques. “És un projecte que es fa, fonamentalment, perquè hi hagi més feina, que és el principal problema que té avui el país, i es generi activitat econòmica”, ha subratllat el president, destacant que es crearan llocs de treball en la fase de construcció, però sobretot quan entri en funcionament, que és quan es podrà donar feina de manera continuada.
 
El segon gran objectiu de BCN World, com ha destacat Artur Mas, és assolir “el lideratge turístic de Catalunya, en el seu conjunt, i del Camp de Tarragona en particular”. El president ha recordat que actualment el nostre país ja és líder a nivell estatal en el camp del turisme i ha subratllat que, a més, exercim aquest lideratge “amb una economia diversificada, que combina el turisme amb altres activitats econòmiques que també formen part de la identitat del país”.
 
En aquest sentit, el cap de l’Executiu ha defensat que amb BCN World Catalunya vol convertir-se en “un focus mundial per atreure convencions i congressos, és a dir, turisme de negocis i turisme familiar”, i que, al voltant d’aquests dos sectors, caldrà posar alguns complements, com el joc, però que ha volgut deixar clar que “no són el centre ni la base” del projecte.
 
Precisament per aquest motiu, Mas ha emfatitzat que el projecte “es basarà en les bones pràctiques”, en la mesura que “hi haurà una llei que assegurarà que les coses es facin correctament”. D’aquesta manera, ha dit, el que es vol és “no fomentar ludopaties severes i que una part dels ingressos del joc es reinverteixin en acció social i territorial”.
 
Després de fer efectiva la signatura de l’acord, el president de la Generalitat ha volgut destacar que l’entesa d’avui el que fa possible és “l’aprovació d’una llei, clara i transparent, que deixarà ben especificat tot el que es pot fer, en quines condicions i els detalls”.
 
Artur Mas ha agraït al PSC la seva predisposició per poder segellar aquest pacte i ha subratllat que “l’acord no es tanca a ningú”, sinó que es manté “la mà estesa a les altres formacions polítiques” perquè s’hi puguin sumar durant les properes setmanes.
 
Davant d’una nodrida representació del Govern i de representants polítics i empresarials del territori, el cap de l’Executiu ha volgut posar en valor el “treball molt intens, seriós i eficaç” que han dut a terme totes les parts implicades en la negociació que ha permès aquest “gran projecte de país” que tindrà impacte al Camp de Tarragona, però també al conjunt de Catalunya.
 
El president s’ha referit especialment a ajuntaments, diputats del Parlament i els departaments de la Generalitat implicats en el projecte, Economia i Coneixement i Territori i Sostenibilitat, així com a les persones concretes que han coordinat les negociacions.
 
A l’acte hi han assistit nombroses personalitats del territori, així com els consellers d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell; de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, i d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, entre d'altres autoritats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada