dilluns, 31 de març del 2014

Maçons sobiranistes

Només brinden “a la salut del president de la Generalitat, no a la del Rei d’Espanya”
Antonio Castillo, Gran Mestre del Gran Orient de Catalunya (Foto: http://www.granorient.cat)
L’obediència maçònica el Gran Orient de Catalunya (GOC) ha rebutjat la resolució de l’assemblea de la Gran Lògia d'Espanya (GLE), maçons espanyols amb presència a Catalunya, d’adhesió a la monarquia espanyola. Entre d’altres motius, perquè ells reconeixen “la plena sobirania del poble català”.

En un comunicat, afirmen que “ni aquesta ni cap altra resolució de la GLE representen l'opinió de la globalitat dels maçons de l'Estat espanyol, i encara menys dels Països Catalans”.

“És costum entre els maçons d'arreu del món brindar, en els seus banquets cerimonials, a la salut del cap d'Estat del seu país”, diuen abans d’explicar que el GOC com a obediència “que afirma la plena sobirania del poble català i que, per tant, rebutja la sobirania espanyola sobre el nostre país (en tant que aquesta mai no ha estat referendada democràticament pels catalans i les catalanes)” brinda “a la salut del president de la Generalitat (amb independència de qui sigui, a cada moment, el titular del càrrec), no pas a la del Rei d'Espanya”.

“Una cosa és el costum del brindis a la salut del cap d'Estat, i una altra molt diferent una adhesió pública a una institució política com la monarquia espanyola liderada per la Casa de Borbó, que al nostre entendre difícilment pot encarnar (ja sigui avui dia o en termes històrics) ni els exigents estàndards morals de la maçoneria universal, ni l'herència del Segle de les Llums, ni l'ideal de la Laïcitat, ni els valors de la Llibertat, la Igualtat i la Fraternitat”, afegeixen.

A més, expliquen que la “tradició maçònica desaconsella les discussions sectàries sobre política i religió al si dels Tallers, i que per tant tota obediència ha de ser curosa en els seus posicionaments públics, tot mirant que aquests no reflecteixin més que els grans consensos existents al seu interior”.

http://societat.e-noticies.cat/macons-sobiranistes--84063.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada