dilluns, 31 de març del 2014

Trobada de Benestar Social i Família, l'ACM i la FMC per seguir avançant en el Pacte contra la pobresa a Catalunya

El Departament celebra reunions de treball amb els ens locals per a aprofundir i debatre el document de proposta del Pacte presentat el mes de febrer

La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté; el president de l’Associació Catalana de Municipis (ACM), Miquel Buch, i el president de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), Xavier Amor, s’han reunit aquest matí per a debatre i aprofundir en el Pacte per a la lluita contra la pobresa a Catalunya. Es tracta d’una nova trobada de treball que celebra el Departament amb els agents implicats per tal de desenvolupar i avançar en el Pacte de lluita contra la pobresa a Catalunya.
 
També han assistit a la trobada David Saldoni, president de la comissió de Benestar Social i Participació de l’ACM, i Lluïsa Moret, de la comissió de Benestar i Acció Social de la FMC. Per part del Departament hi ha participat la secretària general, Dolors Rusinés; el cap de Gabinet de la consellera, Alexis Serra, i la directora general de l’Institut Català d’Assistència i Serveis Socials, Carmela Fortuny.
 
En tant que la lluita contra la pobresa és una prioritat de país, el Govern ha volgut comptar amb la participació i el consens dels agents socials per tal de treballar conjuntament a partir de l'experiència i del treball fet fins ara. Les entitats municipalistes han participat durant tot el procés d’elaboració del Pacte. Ja van formar part l’any 2011, juntament amb entitats del tercer sector, col·legis professionals i personal de la Generalitat, del Grup de treball per a la lluita contra la pobresa i per a la inclusió social a Catalunya, que va redactar el document del qual parteix el Pacte.
 
El Pacte posa de manifest que la lluita contra la pobresa és una de les grans prioritats del Govern de la Generalitat. Es tracta d’un instrument molt important per avançar en aquesta lluita, perquè permet establir els mecanismes d’intervenció i, sobretot, fixar un horitzó que redueixi al màxim la pobresa a Catalunya.
 
Tal com va explicar la consellera Munté el febrer passat durant la presentació del document de proposta del Pacte, s’han fixat 13 objectius estratègics que s’emmarquen dins de cinc grans eixos: Pobresa i inclusió social en la infància i l’adolescència; cobertura de les necessitats bàsiques; ocupació; habitatge, i àmbit relacional i comunitari.
 
Aquest any el Govern de la Generalitat destinarà més de 850 milions d’euros a la lluita contra la pobresa i l’exclusió social.
 
Departament/s 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada