dimarts, 18 de febrer del 2014

CDC preveu una declaració unilateral després d'unes plebiscitàries amb majoria independentista

El vicesecretari de Coordinació Institucional de CDC remarca que una declaració unilateral només pot fer-se si s'ha passat prèviament per les urnes

Lluís Coromines augura que Duran i Lleida s'acostarà als postulats independentistes perquè no hi haurà oferta d'Estat

Lluís Corominas, vicesecretari de Coordinació Institucional de CDC Foto: ANDREU PUIG.
El vicesecretari de Coordinació Institucional de CDC, Lluís Corominas, ha defensat aquest dimarts la possibilitat que el Parlament aprovi una declaració unilateral d'independència després d'unes eleccions plebiscitàries en què guanyés una majoria a favor de la separació de Catalunya de la resta d'Espanya.
“Si hi ha unes eleccions plebiscitàries i hi ha una majoria a favor de la independència, el Parlament ha de fer una declaració d'independència”, ha assegurat en declaracions a TV3, tot i que ha volgut deixar clar que la declaració unilateral no ha de produir-se si no s'ha passat abans per les urnes.
Corominas ha subratllat, no obstant, que la prioritat del seu partit ara és poder celebrar la consulta, un objectiu en què “els empresaris catalans també ens haurien d'ajudar”, ha dit. A més, en la seva opinió, no es pot “jugar” a equiparar el procés de la consulta amb la independència, amb l'únic objectiu que els catalans no puguin votar en referèndum.
Corominas ha augurat també que el líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, s'acostarà als postulats independentistes que defensa Convergència Democràtica perquè, al seu entendre, no hi haurà oferta alternativa de l'Estat. “Recordem el que va escriure Duran fa uns mesos; va dir que no estava en aquestes posicions però que, si l'Estat espanyol no feia una oferta, l'obligarien entre cometes a estar en les posicions de CDC. No dubto que això serà així i, com que difícilment l'Estat espanyol canviarà de criteri, tindrem el senyor Duran en aquestes posicions”, ha pronosticat.
Pel que fa a les eleccions europees, ha reiterat que CDC vol que l'eurodiputat Ramon Tremosa repeteixi com a cap de llista, malgrat les diferències que manté amb l'eurodiputat d'UDC, Salvador Sedó, el qual no se sap encara si tornarà a ser el candidat democratacristià.
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/3-politica/-/718081-cdc-preveu-una-dui-despres-dunes-plebiscitaries-amb-majoria-a-favor-de-la-independencia.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada