dimecres, 12 de febrer del 2014

"L'economia catalana és sòlida, atractiva, i està liderant la internacionalització al sud d'Europa" President Mas

  • El cap de l’Executiu subratlla que “tan respectables són les opinions d’alguns empresaris com les de milions de persones que volen votar”
  • Artur Mas insisteix que el 2013, en ple procés democràtic sobiranista, Catalunya va liderar les exportacions i el turisme a tot l’Estat i va ser el segon territori del continent europeu en captació d’inversió estrangera
  • El president revela que en les primeres setmanes del 2014 s’han anunciat inversions d’empreses alemanyes a Catalunya per import de 131 milions d’euros
El president Mas durant la sessió de control al ParlamentEl president Mas a la sessió de control al Parlament
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha destacat avui al Parlament durant la sessió de control que, malgrat el que diuen algunes veus que alerten de les conseqüències del procés democràtic sobiranista, l’economia catalana “és la que està més en marxa de tot el sud d’Europa des del punt de vista de la internacionalització”. El president ha insistit que, tot i les dificultats econòmiques, el 2013, en ple procés pel dret a decidir, Catalunya “va liderar les exportacions, el turisme estranger, la captació d’inversió estrangera no financera, la creació de llocs treball, les patents registrades, i la captació de fons europeus per a recerca”. “Una economia que lidera tot això és una economia sòlida, que està en marxa i és atractiva”, ha reblat.
 
El cap de l’Executiu ha revelat que en les primeres setmanes del 2014 s’han anunciat inversions d’empreses alemanyes a Catalunya per import de 131 milions d’euros. També ha explicat que recentment es va reunir amb directius de Hutchinson, empresa que ja va invertir en una gran terminal de contenidors al Port de Barcelona, que“estan a punt de començar la segona fase d’aquesta inversió, una inversió molt significativa que ajudarà a reforçar el lideratge del Port de Barcelona en el trànsit de contenidors”.
 
Artur Mas ha advertit que “no es poden barrejar les coses de manera interessada com s’està fent”, perquè Catalunya va ser el 2013 el segon territori de l’Europa continental amb més capacitat d’atracció d’inversió estrangera. També ha assenyalat que Catalunya va liderar la creació d’ocupació a l’Estat l’any 2013, en què s’hi van crear 53.000 llocs de treball, mentre que a l’Estat se’n van destruir 252.000.
 
En relació a les veus d’alguns empresaris alemanys que s’han manifestat en contra del procés català, el president Mas ha fet notar que “tan respectables són aquestes opinions com les de milions de persones amb noms i cognoms que volen anar a votar, i moltes d’elles volen que Catalunya tingui un Estat”. En aquest sentit, ha advertit que “no s’ha de confondre l’opinió de persones a títol individual amb la de corporacions senceres” i ha recordat que el Cercle de Directius de Parla Alemanya es va desmarcar d’aquestes declaracions personals.
 
 
“Només tenim un camí: estar al costat de la majoria de la gent”
 
En un altre moment de la sessió de control, i en resposta al grup parlamentari popular, el cap de l’Executiu ha afirmat que des del Govern de la Generalitat “només tenim un camí, que és estar al costat de la majoria de la gent”.
 
El president ha retret al grup del PP que la seva resposta als plantejaments que es fan des de Catalunya “sigui sempre no, no i no”, tant pel que fa a la consulta com al pacte fiscal. Així mateix, els ha recordat que quan s’estava negociant l’Estatut del 2006 “van fer tot el possible per carregar-se’l” i ha lamentat que “van utilitzar Catalunya per destruir el Govern del partit socialista”.
 
Fitxers adjunts
Document
El president Mas durant la sessió de control al ParlamentJPG 325KB

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada