dilluns, 24 de febrer del 2014

Reding reclama a Espanya que negociï amb Catalunya sense condicions prèvies

La vice-presidenta de la Comissió participa en un debat a Barcelona on el públic li ha demanat de manera massiva el perquè de la posició de la Comissió sobre la independència


La vice-presidenta de la Comissió Europea, Viviane Reding, ha participat aquest diumenge en un debat a l'auditori de la Pedrera, a Barcelona. El debat s'ha pogut seguir en directe per internet i en el mateix han participat uns centenars de persones en directe. Després de la intervenció de Reding s'ha obert un col·loqui amb els assistents on de manera repetida se li ha demanat explicacions sobre el perquè de l'actitud de la Comissió Europea, contrària al referèndum i la independència de Catalunya.



Reding ha optat per fer una resposta general i esquivar la majoria de les preguntes, afirmant que no li tocava entrar en el debat. Però en la seva intervenció més completa ha dit, referint-se als governs espanyol i català: 'Féu el que calgui per a resoldre aquest problemes, sense nocions preconcebudes. I això ho dic per les dues bandes.' És la primer vegada que la Comissió Europea demana al govern espanyol que no posi barreres, com pot ser la Constitució, a una possible negociació amb el govern català.

Reding, de tota manera, ha insistit que si es proclamava la independència Catalunya quedaria fora de la Unió, tot i repetir diverses vegades que volia a Catalunya dins la Unió Europea i no fora.
Al final del debat els assistents han votat si pensaven que la Unió Europea escoltava o no la veu dels seus ciutadans, enquesta que ha donat un resultat del 53% de no, cosa que ha causat una aparent sorpresa en la vice-presidenta de la Comissió.


http://www.vilaweb.cat/noticia/4175133/20140223/reding-reclama-espanya-negocii-catalunya-sense-condicions-previes.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada