dijous, 27 de febrer del 2014

Homs dóna una lliçó sobre llibertat d’expressió a Ciutadans

El conseller ha defensat l’informe del CAC per avaluar les banalitzacions del nazisme i li ha rebatut les acusacions de C’s sobre la pretesa “censura” del govern als mitjans


Ciutadans ha posat en dubte la llibertat d'expressió dels mitjans de comunicació. Carina Mejías, en una interpel·lació ha acusat el Govern de practicar la "censura" i de "pagar els silencis" dels periodistes, i s'ha queixat que el Govern encarregui "llistes de periodistes en funció de la seva ideologia". Homs ha negat que el Govern estigui fent llistes de periodistes, i ha ironitzat que "pensa el lladre que tots són de la seva condició". "Nosaltres no posem pantalles de plasma a les rodes de premsa, però sí que combatem les injúries, les calúmnies i les mentides, amb base d'informes contrastats que demanem a gent que té autoritat, professionalitat i capacitat d'independència per fer-ho", ha remarcat.
Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional 6 vots )
"Un director de diari ens ha arribat a dir d'una manera transparent i directa que per sobre de la veritat hi ha la unitat d'Espanya"

El conseller ha aprofitat per remarcar que alguns directors de mitjans de Madrid han arribat a dir-li "a la cara" que el seu propòsit "no és tan informar sinó ser tributaris de la militància d'una causa". ha reblat.

Pel que fa a les subvencions, ha recordat que el Govern ha prioritzat els mitjans en català, i els públics per davant dels privats, amb una davallada del 29% en tres anys en els primers i d'un 70% en els segons.
 
La defensa de la banalització del nazisme cou a Ciutadans 

Mejías ha acusat el Govern de censurar els mitjans de comunicació, de donar subvencions que "premien afinitats" i de "comprar silencis". La diputada de C's també ha lamentat que la Generalitat hagi encarregat al Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) un estudi en què es mencionen periodistes amb noms i cognoms, i ha fet al·lusió a dos informes del Govern sobre la pluralitat dels mitjans on, segons Mejías, es fan "llistes de periodistes".

Mejías compara Catalunya amb Veneçuela

"Han agafat vostès els pitjors vicis del tripartit. Quina finalitat tenen aquests informes? Controlar la ideologia dels periodistes? Castigar? Premiar? Censurar? I a més els encarreguen a universitats privades on donen classes aquells periodistes que són afins al Govern, pagat amb diners públics. Això passa a llocs on la democràcia està en risc, com a Veneçuela", ha denunciat.

http://www.directe.cat/noticia/336477/homs-dona-una-llico-sobre-llibertat-dexpressio-a-ciutadans

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada