dilluns, 17 de febrer del 2014

MANIFEST DE L'ESPORT PEL DRET A DECIDIR

MANIFEST DE L'ESPORT PEL DRET A DECIDIR

Al llarg dels segles XX i XXI l’esport ha aconseguit una de les millors fites de la història de la humanitat: apropar la gent i els pobles per damunt de fronteres, ideologies, credos, sentiments, races, sexes, llengües o cultures.
L’esport és una revolució universal que ha arribat a tots els racons del món. Ha produït uns canvis de comportament que no tenen en compte el nivell econòmic dels practicants, ni l’edat ni la condició de ningú. L’esport és per a tothom.
L’esport és competitiu dins l’etern desig de superació de l’ésser humà. Per això diem que l’esport educa des de la infància, que és escola de ciutadania, i que situa les persones en el joc col•lectiu o individual, en l’acceptació de guanyar o perdre i en actuar sempre des de l’honestedat i el joc net.
Catalunya té una llarga trajectòria esportiva, des dels inicis de la seva aparició sempre trobem catalans i catalanes que s’endinsen en aquesta nova activitat que troben fascinant. És saludable per al cos i per a la ment, i potencia i deriva anhels i desigs col•lectius vers unes competicions pacífiques on la gent s’identifica amb aquests valors.
Des de sempre, els pobles, les ciutats i les nacions creen seleccions per competir amb altres i a poc a poc es crea un llaç entre els esportistes, la població que els considera els seus i la nació que representen.
Catalunya, al llarg de la història de l’esport ha estat capdavantera en crear seleccions pròpies, en la fundació de federacions esportives i en potenciar tota mena d’esdeveniments per a enfortir l’esport, fins a demanar, a pocs anys de la restauració de les Olimpíades de l’època contemporània, la celebració d’uns Jocs Olímpics.
Les crisis econòmiques i polítiques al llarg del segle XX, el triomf de dictadures militars i la negació de donar la veu al poble mitjançant l’exercici de la democràcia han provocat tota mena de drames i dolor.
Ara, dins la Comunitat Europea, en un context democràtic, Catalunya ha de poder competir esportivament amb qualsevol país del món si així ho vol la gran majoria de la seva ciutadania.
Per totes aquestes raons l’esport català et demana el teu vot favorable al dret a decidir.
Tots els esportistes catalans sabem que s’ha de competir amb igualtat. També en democràcia el catalans hem de poder votar per decidir el nostre futur, amb les mateixes condicions que la resta de democràcies del món.
Signa!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada