dijous, 27 de febrer del 2014

Contundent article al Financial Times desmuntant les mentides del PP sobre Catalunya

cowFa uns dies la diputada del PP al Congrés, Cayetana Álvarez de Toledo, publicava un article al Financial Times en el que carregava contra els independentismes català i escocès, i els hi negava qualsevol raó històrica, alhora que demanava una reacció de la UE contra l’independentisme.
Avui, l’ex-cònsol general del Regne Unit a Barcelona, Geoff Cowling, ha publicat un article al mateix diari, en el que respon durament a la diputada del PP. Amb el títol de “Catalonia’s very real grievances”  (Els ben reals greuges de Catalunya), Cowling afirma que és un error descriure el referèndum sobre la independència d’Escòcia com “un greu desafiament dels separatistes “regionals”, perquè Escòcia no és una regió sinó que és una nació que es van unir a Anglaterra per en un “l’acte de la unió” al 1707.
I segueix dient que Catalunya també és una “nació”, com ho defineix l’Estatut per una llei aprovada pel Parlament espanyol el 2006, i carrega contra la diputada popular al dir que descriure les dues nacions com a “tribus” traeix una ment colonialista.
I continua: ‘L’ONU és molt clara sobre els drets de les nacions. “Tots els pobles tenen el dret de l’autodeterminació.” En relació a l’article d’Álvarez de Toledo que  feia una crida als dirigents a la Unió Europea per “enfrontar-se a l’independentisme, desemmascarar la hipocresia del nacionalisme i jugar la carta legal dels tractats de la UE” contra Escòcia i Catalunya, adverteix que seria trepitjar un terreny molt controvertit.
I desmunta tots els arguments populars, recordant que Catalunya va lluitar en solitari contra francesos i anglesos, després de ser aliada d’Anglaterra i que el seu vell Parlament, la seva identitat, la seva llengua i la seva cultura van ser aixades, i que grans zones de la ciutat de Barcelona van ser arrasades. I recorda que Catalunya no es va unir voluntàriament a Espanya, sinó que va ser brutalment conquerida.
També es refereix all bombardeigs per l’aviació de Franco matant a 1300 persones, i que el president electe de Catalunya Lluís Companys fugit a França, va ser extradit i executat al Castell de Montjuïc amb vistes a Barcelona. l’únic president en exercici a Europa que ha estat executat, i que encara no s’ha demanat cap disculpa o perdó pòstum.
Recorda que el Parlament de Westminster ha donat Escòcia el dret a decidir el seu futur . En canvi, però que el Parlament espanyol a Madrid es nega a debatre la petició de Catalunya.
I conclou que la democràcia no és temuda al Regne Unit, es acceptada amb els braços oberts, i per això tampoc hauria de ser temuda a Espanya.

http://araomai.cat/contundent-article-al-financial-times-desmuntant-les-mentides-del-pp-sobre-catalunya/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada