dijous, 6 de febrer del 2014

L’ONU deixa en evidència Espanya i demana als estats de protegir als nens dels espectacles taurins

torEl Comitè dels Drets de l’Infant, un dels 9 òrgans del Tractats dels Drets Humans de les Nacions Unides, s’ha pronunciant aquest dimecres en contra que els nens participin i assisteixin a esdeveniments taurins, i insta que s’adoptin “mesures de sensibilització sobre la violència física i mental associada a la tauromàquia i el seu impacte en els nens “. El Comitè es declara expressament ” preocupat” per l’impacte que la violència d’aquests espectacles pot tenir en el benestar físic i mental dels nens .
Davant d’una “eventual prohibició” de l’accés dels nens als esdeveniments de tauromàquia, insta els estats a prendre les mesures legislatives i administratives necessàries per a ” protegir” els menors.
Entre aquestes mesures, suggereix pujar el mínim de 12 anys per a l’entrenament, inclòs a les escoles i ramaderies privades, i de 6 anys per a l’accés a espectacles com a espectadors.
La decisió l’ha adoptat després de l’estudi d’un informe presentat al març de 2013 per la Fundació Franz Weber sobre l’existència a Portugal d’esdeveniments taurins on nens i nenes presencien actes de violència, així com escoles de tauromàquia per a menors, cosa que viola la Convenció Internacional sobre els Drets de l’Infant .
Segons la fundació, l’observació de l’ONU “regeix des d’avui per a tots els altres estats membres de la institució, ja que la convenció té com a objectiu oferir els mateixos drets a tots els nens”. A més, “el principi de l’interès superior de l’infant, que és l’essència de la Convenció , preval sobre el de diversitat cultural i sobre qualsevol interès legítim que pogués entrar en conflicte”, ressalta l’estudi
L’informe assenyala que “els nens que són testimonis d’aquests espectacles presencien imatges de gran violència”, i afegeix que s’ha d’evitar que “els menors de 18 anys reben classes de tauromàquia i participin o visualitzin espectacles taurins” .
A l’octubre, el Govern del Partit Popular va declarar la tauromàquia com a “Bien de Interès Cultural”. A més, presentarà davant la UNESCO una petició perquè declari els toros com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat.
http://araomai.cat/la-onu-deixa-en-evidencia-espanya-i-demana-als-estats-de-protegir-als-nens-dels-espectacles-taurins/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada